Norman Reedus Death Stranding 2’yi Ağzından Mı Kaçırdı? (Güncel)

Bakalım Hideo Kojima ne diyecek bu işe?

GÜNCELLEME: Norman Reedus tarafından yapılan açıklamanın ardından Hideo Kojima, Reedus’un da bulunduğu fotoğrafları “Özel odana git, arkadaşım” yorumu ile paylaştı. Fotoğrafların ne zaman çekildiği bilinmiyor olsa da, yorumdaki ‘özel oda’ ile ana karakterimizin bir görevden diğerine gitmeden önce dinlendiği yerlerin kastedildiği çok açık. Diğer bir deyişle, imalı bir şekilde Death Stranding 2 oyununun geliştirilme aşamasında olduğunun onaylandığı rahatlıkla söyleyebiliriz.

***

Norman Reedus Death Stranding 2 oyununu duyurusundan önce ağzından kaçırmış gibi görünüyor. Tabi bilerek yapmış da olabilir. Yaşanan gelişmenin detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Sony Kojima Productions Stüdyosunu Almış Olabilir (Güncel)


Hideo Kojima’nın sıradaki projesinin ne olduğu merak ediliyor. Bildiğiniz gibi son olarak Death Stranding ile karşımıza çıkmıştı. Korku türünde bir oyun geliştirmeyi istediğini geçmişte birçok defa dile getiren Kojima’nın adının, birçok defa sıradaki Silent Hill oyunu ile ilgili söylentide geçmişti. Buna ek olarak, Death Stranding 2 de geçmişte duyduğumuz iddiaların arasında yer alıyordu. Görünüşe göre bu iddialar nihayete eriyor.

Norman Reedus Death Stranding 2

Norman Reedus Death Stranding 2 Açıklamasında Bulundu

Leo Edit isimli mecraya konuşan Norman Reedus, Death Stranding için bir devam oyununun geliştirilme aşamasına başladıklarını söyleyiverdi: “Şu anda ikincisine başladık.

Kendisine ilk oyuna nasıl dahil olduğu yönündeki soruya cevap veren Reedus, bir bakıma Hideo Kojima ile tanışma hikayesini de anlatıyor. Tam da bu anlatımı sırasında ya farkında olmadan ya da bilerek bombayı patlatıyor.

“Bana ilk filmimi veren Guillermo Del Toro beni aradı ve ‘Hey, Hideo Kojima adında bir adam var, seni arayacak. Ona lütfen evet de’ dedi. Ben de ‘Neye evet diyeceğim?’ dedim. O da ‘Pislik olmayı bırak, sadece evet de.’ dedi.

Sonra San Diego’daydım ve Hideo, Tokyo’dan büyük bir grup insanla geldi ve bana Silent Hill adlı bir oyun üzerinde nasıl çalıştıklarını gösterdi. Bana gösterdiği şey beni şaşırttı ve ‘Evet, hadi yapalım.’ dedim. Pacman değil; çok gerçekçi, çok fütürist, çok karmaşık ve bir o kadar da güzeldi.

‘Bütün MoCap seanslarını ve her şeyi bitirmem belki iki veya üç yılımı aldı. Çok çalışmak gerekiyor. Nihayetinde tamamladık ve oyun çıktı. Neredeyse bütün ödülleri kazandı ve bu cidden büyük bir şeydi. Biz de oyunun ikincisine kısa süre önce başladık.”

Bildiğiniz gibi Death Stranding öncesinde Norman Reedus, Hideo Kojima ve Guillermo del Toro ikilisi tarafından yönetilen Silent Hills oyununun başrol karakteriydi. Ancak 2015 yılında Konami ile yaşanan sürtüşmenin ardından Kojima şirketten ayrılmış ve oyun da iptal olmuştu. Aynı yıl Kojima Productions stüdyosunu yeniden kurmuş olan ünlü isim, E3 2016 fuarında Death Stranding duyurusu ile karşımıza çıkmıştı.

Bakalım yaşanan bu gelişmenin adından, Hideo Kojima tarafından yapılacak olası açıklama ne yönde olacak. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version