Nintendo Switch Fiyatı Sessizce Artış Gösterdi: Bu Bir Şaka mı?

Yakın bir zamanda Nintendo Switch satın almak için herhangi bir teknoloji perakende mağazasına ya da çevrim içi alışveriş sitesine yöneldiyseniz, zamlı Nintendo Switch fiyatı ‘neler oluyor?’ dedirtmiş olabilir. Peki ama gerçekten de neler oluyor?

Aslında daha önemli bir soru var: Bundan sonra ne olacak?


2020 Yılında Çıkacak 25 Nintendo Switch Oyunu


Nintendo Switch Fiyatlarına Neler Oluyor?

Bildiğiniz üzere yeni nesil oyun konsolları gerçekten yüksek fiyatlardan satışa sunuldu. Bu noktada bir PlayStation 5 ya da Xbox Series X almak için 8.299 TL, Xbox Series S almak için ise 5.399 TL ödemeniz gerekiyor. Buna ek olarak PlayStation 4 ve Xbox One S fiyatları ise yaklaşık 3.699 TL dolaylarında seyrediyor.

Yeni nesil oyun konsollarının gündemine kapılıp gitmişken, unuttuğumuz ufak bir oyuncu daha vardı: Nintendo Switch

Nintendo Switch Fiyatı

Son zamanlarda pek çok teknoloji perakende mağazasında Nintendo Switch’in fiyatı anlamsız ve hoş karşılanamayacak bir şekilde 6.799 TL olarak revize edildi. Peki ama sana bu parayı kim, neden verecek?

Başlamadan önce belirtmem gereken ilk şey, Nintendo Switch’in 299 dolar fiyat etiketine sahip bir taşınabilir oyun konsolu olduğudur. Yani fiyatı teknik olarak Series S ile aynı. Üstelik, Nintendo Switch çok daha eski bir cihaz.

Tüm bunlara rağmen Series S’in 5.399 TL olduğu bu ortamda Nintendo Switch neden 6.799 TL?

Nintendo Switch yapısı gereği daha güçsüz bir cihaz olmasına rağmen neden daha yüksek fiyatlarla satışa sunuluyor ve asıl sorum şu: Bu fiyata Nintendo Switch alan var mı?

Mevcut duruma göz attığımızda Switch’in Series S’ten 1.400 TL daha pahalı, Series X ve PlayStation 5’ten ise 1.500 TL daha ucuz olduğunu görüyoruz. Eğer yeni bir oyun konsolu alacaksanız, aradakini tercih etmek için hiçbir nedeniniz yok.

Ya Series S alın ve 1.400 TL cebinizde kalsın ya da 1.500 TL daha ekleyip Series X / PlayStation 5 almayı düşünün.

Nintendo Switch Fiyatı Neden Arttı?

Bu soruya verilebilecek en uygun ifade şudur: Fırsatçılık.

Ülkemizde dövizin yükseldiğini biliyoruz ancak güncel döviz kurlarından giriş yapan yeni nesil konsolları göz önüne aldığımızda, ve de mevcut nesil konsolların fiyatlarına baktığımızda, Nintendo Switch’in bu fiyat artışını hak edecek en ufak bir sebebi yok.

Zamanında PlayStation 4 ile benzer fiyatlara satılan bu taşınabilir konsol, şimdi onun fiyatını ikiye katlıyor.

Nintendo Switch Fiyatı Düşecek mi?

Bu soruya kesin bir yanıt vermek mümkün olmasa da bence evet.

Nintendo Switch’teki bu fiyat artışının, bahsettiğim gibi, normal bir fiyat artışı olduğunu düşünmüyorum. Eğer talepler ciddi oranda düşerse, ki yeniliyorum bu fiyattan Nintendo Switch almayın!, fiyat da orantılı bir şekilde düşüş gösterecektir.

Unutmayın ki kısa bir süre öncesine kadar PlayStation 4 fiyatları 6.000 TL seviyesini görmüştü. Sonra ne oldu? Kimse o fiyattan satın almadı ve satıcılar da ister istemez fiyatları aşağıya çekti.


Peki siz yapılan bu zam hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu zamın haklı bir tarafı var mı yoksa tamamen fırsatçılıktan mı kaynaklanıyor? Konu hakkındaki görüşlerinizi bizlerle ve diğer okurlarımızla paylaşmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version