Nightdive Studios, Atari Tarafından Satın Alınıyor

Sektördeki stüdyo alımları devam ediyor...

Nightdive Studios, Atari Tarafından Satın Alınıyor

2012 yılında kurulmuş olan Nightdive Studios, yeniden yapım Spirits of Xanadu (2015) ve Womb Room (2016) olmak üzere iki özgün yapım ile karşımıza çıkmış olsa da, uzun zamandır Turok Dinasour Hunter, Turok 2: Seeds of Evil, Forsaken Remastered, Doom 64, Quake, Shadow Man Remastered ve System Shock: Enhanced Edition gibi Remaster ve geliştirilmiş sürüm oyunlar gündeme gelmişti. Halihazırda Rise of the Triad, SiN ve System Shock üzerinde çalışan stüdyo, önümüzdeki ay tamamlanacak olan sürecin sonunda Atari firmasının bünyesine katılacak.


İlginizi Çekebilir: System Shock Remake Çıkış Tarihi Ertelendi


Nightdive Studios, Atari’nin Oluyor

Atari tarafından yapılan duyuruya bakılırsa, ilk etapta on milyon dolar ödenecek. Bunun yarısı nakit, yarısı da hisse olarak gerçekleştirilecek. Stüdyonun performansına bağlı olarak, önümüzdeki üç yıla yayılacak olan plana göre, on milyon dolar daha ödemenin yapılacağı söylenmiş.

Duyuruya ilişkin olarak Atari başkanı ve Üst Yöneticisi Wade Rosen, “Nightdive’ın Atari’nin stratejisi ile iyi uyum sağlayan, eski tarz fikri mülkiyetleri ticarete dökme konusunda kanıtlanmış uzmanlığı ve başarılı bir tecrübesi var ve kombine yeteneklerinin, teknolojilerinin ve fikri mülkiyet portföyünün Atari’nin gelecekteki başarısına katkı sağlayacağından eminim.” yorumunda bulundu.

Nightdive Studios’tan Stephen Kick ve Larry Kuperman ise Atari ile uzun bir geçmişlerinin olduğunu ve eski tarz oyunlara olan tutkularını ve yüksek kaliteli yeni ve uyarlama oyunlar üretme odaklarını paylaştıklarını söylüyorlar. Ayrıca iyi bir ortaklıklarının olacağını da sözlerine ekliyorlar.

Exit mobile version