Niantic Yeni NBA Oyunu Geliştirdiğini Duyurdu

Pokemon GO'nin basketbol versiyonu...

Niantic Yeni NBA Oyunu Geliştirdiğini Duyurdu

Amerikalı yazılım geliştirme şirketi Niantic yeni NBA oyunu duyurusunda bulundu. Şu an için hakkında pek fazla bir bilgi verilmiyor olsa da, ilginç bir deneyim sunacakmış gibi görünüyor. Oyun hakkında ilk söylenenler ise haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Çok Oyunculu FPS HYENAS Duyuruldu


2010 yılında Google şirketinin içinde kurulmuş olan Niantic, 2015 yılı içerisinde bağımsız bir kuruluş haline gelmişti. Merkezi San Francisco şehrinde bulunuyor. Ingress ve Pokemon GO isimli arttırılmış gerçekçilik mobil oyunları ile akla gelen Niantic, farklı bir basketbol deneyimi sunacak olan NBA All-World oyunu ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Niantic Yeni NBA Oyunu Hakkında İlk Detayları Açıkladı

Pokemon GO benzeri bir deneyimi bu defa yeni NBA oyunu ile sunmayı hedefleyen ekipte, NBA 2K ve NFL 2K serilerinin de yapımcılığını üstlenmiş olan Marcus Matthwes var.

Sıradaki NBA sezonu ile çıkması beklenen yeni oyunun oynanış mekanikleri, daha önceden gördüğümüz arttırılmış gerçekçilik oyunlarına benzerlik gösterecek. Öyle ki, evden çıkıp da belirli noktalara giderek oyuncu kartları ve kozmetik eşyalar toplamaya çalışacaksınız. Bu defa daha sağlam bir PvP sisteminin de dahil edilmesiyle, sokakta karşılaşacağınız diğer oyuncular ile teke tek maçlar da yapabileceksiniz. Ayrıca Stephen Curry ve Jayson Tatum gibi yıldız oyuncularla da mücadele edebilmeniz mümkün olacak.

Marcus Matthwes tarafından söylenenlere göre, NBA All-World sevdiğiniz oyuncuyu bulacağınız kozmetik eşyalar ile istediğiniz gibi giydirebilmenin yanı sıra çeşitli özelliklerini de yükseltebilmeniz mümkün olacak. Ayrıca gerçek hayattaki basketbol sahalarını ve spor eşyaları mağazalarını içeren yükseltmelerle de karşılaşacağız. Elbette aynı Pokemon GO oyunundaki gibi belirli zamanlarda ve belirli noktalarda özel etkinliklerin düzenlenmesi de şirketin planlarının arasında bulunuyormuş.

Android ve iOS tabanlı mobil cihazlar için teke tek basketbol aksiyonu, koleksiyonculuk, moda ve daha fazlası ile harmanlanarak geliştirilmekte olan oyunun şimdilik net çıkış tarihi olmasa da, Ekim ayına işaret edilmiş. Bunun öncesinde ise bir beta sürümünün oyuncuların beğenisine sunulması planlanıyor. Katılımda bulunmayı isterseniz, buradan kayıt yaptırabilirsiniz.

Exit mobile version