Netflix Oyun İndirme Rakamlarında Muazzam Artış!

GTA etkisi...

Netflix, oyun sektörüne yaptığı yatırımların meyvelerini toplamaya devam ediyor. Geride bıraktığımız çeyreğe ilişkin olarak yayınlanan kazanç raporlarına bakılırsa, Netflix oyun indirme rakamlarını üçe katlamış. Bunda elbette GTA: The Trilogy – Definitive Edition paketinin etkisinin de olduğunu söylemek gerek.


İlginizi Çekebilir: Netflix Oyunları İçin Kötü Haber: Bir Devir Sona Mı Eriyor?


Hatırlayacağınız üzere dizi-film şirketi, ilk olarak 2021 yılında platform içerikleri ile bağlantılı ücretsiz oyunlar sunmaya başlayarak sektöre giriş yapmıştı. Sonrasında bu sayıyı arttırmasına ek olarak, Night School (Oxenfree II: Lost Signals) ve Boss Fight Entertainment (Netflix Stories: Love is Blind) dahil çeşitli stüdyo satın alımları ve kendi oyun stüdyosunu kurma haberleri ile gündeme gelmişti.

Zaman içerisinde Hades, Dead Cells, Braid, Death’s Door ve Katana Zero gibi önemli yapımları da aboneler ile buluşturan Netflix, geçtiğimiz ayın ortalarında GTA: The Trilogy – Definitive Edition paketini de bu listeye dahil etmişti. Yani eğer aktif bir aboneliğiniz var ise, ek ücret ödemeden erişim sağlayabiliyorsunuz.

Netflix Oyun İndirme Rakamlarına GTA Etkisi!

Appmagic üzerinden alınan veriye bakılırsa Netflix, sarf edilen çabaların karşılığı alınmaya tam gaz devam ediyor. Öyle ki Kasım ayı içerisinde Android ve iOS üzerinden gerçekleştirilen indirme sayısı 10 milyon civarı iken, Aralık ayı içerisinde 28 milyonu bulmuş.

1400x788gta-trilogy-black-friday

Bu muazzam sıçrayışın başlıca nedeni ise şirket tarafından elbette GTA üçlemesi olarak gösteriliyor. Öyle ki sadece üçlemedeki oyunları oynamak için dahi platforma kaydolan kullanıcıların olduğu söyleniyor.

Netflix aboneleri arasında en fazla ilgi gören GTA oyunu da 11.6 milyon indirme ile GTA: San Andreas olmuş. İkinci sırada 4.1 milyon indirme ile GTA: Vice City ve 2.4 milyon indirme ile GTA 3 de üçüncü ve son sırada yer almış.

Son olarak, 2023 yılının Ağustos ayındaki verilere dayanılarak abonelerin % 1 kadarının oyunlar ile ilgilendiği söylenmişti. Bu sayının güncel olarak % 11 olduğu söylenmiş.

Exit mobile version