Netflix, Kendi Oyun Stüdyosunu Kurdu

Şirketin sektöre yatırımları devam ediyor...

Ünlü dizi ve film servisi olan Netflix, oyun sektörüne iyiden iyiye giriş yapma hedefinde ve bunun ilk adımı olarak da kendi oyun stüdyosunu kurduğunu duyurdu. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Netflix Onimusha Animesini Duyurdu


1997 yılında kurulmuş olan Netflix, bildiğiniz gibi uzun zamandır dizi ve film servisi olarak izleyicilerin gözdesi olmaya devam ediyor. Ancak şirketin oyun sektörüne de ilgisinin bir hayli fazla olduğunu söylesek, yanlış olmaz. Bunun en büyük göstergelerinden bir tanesi de oyun uyarlamalarının sayısının giderek artıyor olması. Ayrıca kullanıcılar tarafından pek ilgi gösterilmemiş olsa da, aktif abonelikler kapsamında mini oyunlara erişim sağlamak mümkün oluyor.

1200x627-netflix-games-nedir-ozellikleri-neler-ve-ucretli-mi-netflix-gameste-nasil-oyun-oynanir-ve-hangi-cihazlar-destekliyor-1635912571917

Netflix, Oyun Sektörü Yatırımlarını Arttırıyor

Geçmişte Night School Studio (Oxenfree), Boss Fight Games (Stranger Things 3: The Game) ve Next Games (The Walking Dead: Our World ) stüdyolarını satın almış olan Netflix, kendi oyun stüdyosunu kurmak için düğmeye bastı.

Helsinki şehrinde kurulduğu söylenen stüdyo, şirketin dördüncü oyun stüdyosu oluyor ve Take-Two Interactive tarafından satın alınmış olan Zynga’da 2017 yılında Başkan Yardımcısı ve Electronic Arts’ta Genel Müdür pozisyonlarında bulunmuş olan Marko Lastikka tarafından yönetilecek.

Henüz adı koyulmamış olan stüdyonun hangi oyunlar üzerinde çalışacağı bilinmiyor. Mini oyunların kullanıcılar tarafından ilgi görmemiş olmasını göz önünde bulunduracak olursak, daha büyük bütçeli oyunlar ile karşımıza çıkılacağı tahmininde bulunabiliriz.

Netflix Game Studio Başkan Yardımcısı Amir Rahimi tarafından duyuruya ilişkin olarak yapılan açıklamada, yüz milyonlarca aboneye reklam ve oyun içi satın alma olmaksızın keyifli ve ilgi çekici oyunların sunulacağı bir stüdyo için atılan ilk adımın olduğu söylenmiş. Bir oyunu geliştirmenin yıllar alabildiğini de söyleyen Rahimi, harika bir oyun deneyimi sunabilmek için de yeni stüdyonun temellerini olması gerektiği gibi sağlam ve istikrarlı bir şekilde atmayı istediklerini de sözlerine eklemiş.

Bakalım bu yeni stüdyonun ismi ne ve oyun sektöründeki hikayesi nasıl şekillenecek? Bunu hep birlikte zaman içerisinde göreceğiz.

Exit mobile version