Need for Speed Heat İnceleme

Sen mi büyüksün yoksa ben mi EA?

EA Games’in yeni yarış oyunu Need for Speed Heat’e derinlemesine göz atıyoruz. Peki oyunu nasıl bulduk? Bu sefer EA Games kaliteli bir Need for Speed ile mi bizleri selamlıyor? İşte tüm detaylarıyla Need for Speed Heat!


Oyun İncelemeleri


Need for Speed Heat İnceleme

EA Games denildiği zaman insanların aklına çok farklı düşünceler gelebiliyor. Dolandırıcı? Sahtekar? Ona siz karar verin. İster sevin ister sevmeyin ama şunun da hakkını vermek gerekir, adamlar çok iyi reklam pazarlaması yapabiliyor. Oyunları bizlere sunulandan farklı bir çizgi dahilinde karşımıza çıkıyor olabilir ilk aşamada ancak adamlar aldırıyor. Gerçekten aldırıyor!

Genel olarak çevremde bulunan oyuncular firmaya karşı biraz sert takılsa da nedense ben o tarz bir yaklaşım gösteremiyorum. Bunun sebebi ise ”sözde” tepki gösterilmesine rağmen hala en çok satanlar listesinde firmanın kendisine garip bir şekilde yer edinmesi. Nerede topluluk? Nerede dayanışma?

Sen mi Büyüksün Yoksa Ben mi EA?

Birçok kesime göndermeler ile dolu olan cümlelerden sonra gelelim asıl konumuza. Need for Speed. Yarış oyunu denince klasikler arasında ilk akıllara gelen Need for Speed, tam tamına 25 yaşında sevgili Turuncu Levye takipçileri. 25. yaşını kutlayan seri karşımıza bu sefer Heat yapımı ile çıkıyor. Hikaye tabanlı açık dünya oyunu anlayışı ile bizleri selamlayan oyun bu sefer sadece çevrim-içi olarak oynanmayacak.

Need for Speed HeatDilediğiniz gibi ister ”online” ister ”offline” olarak Heat’i deneyimleyebilirsiniz.

Buna ek olarak oyunda gün döngüsü maalesef mevcut değil. Oyuncular farklı amaçlar doğrultusunda ister gündüz ister gece döngüsünde oyunu oynamak durumundalar. Peki bu özelliğin getirisi oyunculara ne olacak? Oyun içinde gece ve gündüz döngüsünün bulunması, diğer oyunlarla arasında bulunan en büyük farklardan biri olarak gözüküyor.

Yasal yollarla yarışmanın size para getirisi sunduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Gece yarışlarında ise elde edeceğiniz tek şey REP olacak. REP, oyunda yer alan seviyenizi temsil etmekte. Klasikleşen XP mantığını EA Games REP olarak bizlere servis etmeyi makul görmüş. Daha verimli performans elde etme opsiyonları oyuncunun inisiyatifine bırakılmış durumda.


Tüm Oyun Haberleri


Palm Şehrine Hoş Geldiniz!

Need for Speed Heat, Palm City adında kurgusal bir şehirde geçmekte. Miami’den esinlenen geliştirici ekip, bizlere Amerika’nın doğu kıyısının bütün ikonik bölgelerini kurgusal bir anlayışla sunuyor. Payback’e nazaran Heat’in kurgusal şehrini biraz boş ve küçük bulduğumu belirtmek isterim. Genel olarak yağmurlu günler geçiren Palm şehri, ruhsuz dağları ve cansız yerleşkelerden başka bizlere bir şey sunmuyor, öteye gidemiyor.

Need for Speed Heat‘in hikayesini fazlasıyla bunaltıcı bulduğumu maalesef üzülerek belirtmek isterim. Hikayede ilerlemek adına devamlı REP seviyenizi yükseltmeniz ve elinizde bulundurduğunuz araçları geliştirmeniz gerekmekte. Bu da haliyle aynı yarışları üç, dört defa tekrar ve tekrar oynamanız demek oluyor.

Eğer oyun zevkinizi bir tık daha üst aşamaya çıkarmak istiyorsanız mutlaka bir partneriniz yanınızda size eşlik ediyor olsun. Tüm görevleri oluşturacağınız ”crew” sayesinde tamamlayabiliyorsunuz. Tek bir sunucu toplamda 16 oyuncuya kadar destek sağlamakta. Harita fazlasıyla büyük olmadığından bu sayının yeterli olduğu düşünüyorum.

Adaletin Bu mu Dünya?

Gelelim Heat’in adalet kuşlarına. Aranma seviyenize bağlı olarak peşinize takılan polis sayısında da artma veya azalma görülebiliyor. Tehditlerden kurtulmak için bir oyuncu olarak sürüş yeteneklerinizi en iyi şekilde kullanmanız gerekecek. Çünkü sokak itibarınız ne kadar artarsa polisler de o kadar agresif olacaktır sizlere karşı.

Eğer yarışlardan kazandığınız REP puanlarını güvenli bir şekilde depolamak istiyorsanız güvenli evlerden çıkışınızı sağlamak durumundasınız. Başarılı olamazsanız da REP puanlarınıza elveda diyebilirsiniz. Oyunda yer alan modifiye sistemine farkındaysanız pek girmedim. Bunun sebebi geçmiş oyunlarda sunulan özelliklerin, seçeneklerin aynı şekilde yerini koruyor oluşu.

Payback’i ve Need for Speed 2015’i deneyimleme şansı bulduysanız sizleri pek yabancı bir arayüzün beklediğini söyleyemem. Farlardan ön ızgaranın şekline kadar aracın her bir parçasına siz karar verebiliyor ve renklendirebiliyorsunuz. Diğer serilerden farkı ise artık tüm bunları kazandığınız REP ve cebinizdeki para ile yapıyor oluşunuz. Maalesef tek yolu bu.

Hayalinizdeki aracı Heat sayesinde dilediğinizce dizayn edebilirsiniz. Tabii ki karşılığını fazlasıyla vermek şartıyla.

Genel olarak inceleme yazımızı toparlayacak olursak: Need for Speed Heat, sürüş dinamikleri, grafikleri, müzikleri (en çok hoşuma giden detayı özenle seçilen müzikleri), ses ve araç çeşitliliği ile kalitesini ortaya koyan ve mutlaka deneyimlenmesi gereken bir yapım olarak bizleri karşılıyor. Eğer yarış oyunlarını seviyorsanız ve bu deneyime ortak olacak arkadaş grubuna sahipseniz Need for Speed Heat‘e bir şans verin derim.


Peki ya siz oyun hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

İnceleme

Need for Speed Heat

8 Puan

EA Games’in yeni yarış oyunu Need for Speed Heat’e derinlemesine göz atıyoruz.

ARTILAR

  • Grafikler
  • Müzikler
  • Oynanış
  • Araç Çeşitliliği

EKSİLER

  • Palm Şehri
  • Kişiselleştirme
  • Hikaye

Editörün Puanı

  • Puan 8
Exit mobile version