NBA 2K21 İnceleme

Basketbolun zirvesine hoş geldiniz!

NBA 2K21 İnceleme yazısı ile karşınızdayız! Peki Visual Concepts ve 2K Sports ortaklığında geliştirilen NBA 2K21 bizlere neler sunuyor? Satın almaya değer mi? Seriye ne gibi yenilikler katıyor? Hadi yeni oyuna hep beraber derinlemesine göz atalım!


İlginizi Çekebilir: NBA 2K21 En İyi Oyuncular! [TOP 25]


NBA 2K21 İnceleme: Neler Sunuyor?

 

NBA 2K21 everyhing is game

2K Sports’un en popüler serilerinin başında gelen NBA 2K serisin son oyununu olan NBA 2K21’i sizler için uzun uzun deneyimledik. Basketbol oyunları arasında gerek satış rakamları gerek kullanıcı memnuniyetinde zirvede yer alan 2K serisi her yıl olduğu gibi yeniden bizler ile birlikte.

Haydi başlayalım!

Oyun öncelikle NBA 2K20’den bazı dersler çıkarmış gibi gözüküyor çünkü geçtiğimiz yıla göre daha geniş bir oynanabilirlik sunuyor. Oyuna yeni eklenen animasyonlar sayesinde oyuncular, daha iyi basketbol deneyimi ile baş başa kalıyor. NBA 2K21’de ilk gözüme çarpan şey menünün sadeliği oldu. Menü tarzı aynı gibi görünmesine rağmen ufak nüanslarla daha sade ve aradığını daha kolay bulabildiğin bir menü olmuş. Bu da oyuna işlevsellik kazandırmış. 2K serisinin basketbol oyunu denildiğin akla gelmesinin ilk sebebi detay ve çok çeşitliliktir.

NBA 2K21 hem daha detaylı, hem daha çok çeşitliliğe sahip.

Oyuna birçok animasyon da geldi. Özellikle en çok dikkatimi çeken Harden’in benzersiz yavaş yavaş ilerlemesi de dahil olmak üzere çok sayıda yeni atış türü oyuna eklenmiş durumda.  MyPark oyuncuları için kısa bir not… Uzak mesafeli atışlardan sonra yapmak isteyeceğiniz birçok yeni taunt oyunda yerini aldı. Yeni gelen şut stili sayısı da kırktan fazla. 

Oyunda en çok hoşuma giden noktayı incelememizin başında bahsetmek istiyorum. NBA 2K21’de Kobe Bryant hak ettiği saygıyı sonuna kadar görüyor ve bu, beni çok mutlu etti. Bir BlackMamba hayranı olarak oyunun gerek menüsünde olan Kobe görseli gerek oyunun Kobe kapağını çok sevdim. 2K Studios’un birçok yerde Kobe Bryant’ı anması eminim tüm basketbol severlerin çok hoşuna gidecektir.

2K Beach’te duvarda Kobe’yi görmek beni ilk başta hüzünlendirsede ona duyulan bu saygıyı hissetmek gerçekten çok hoşuma gitti. Teşekkürler 2K!

 

NBA 2K21 Play Now 

Quick Play: Oyundaki takım sayısı daha fazla. Hem klasik takımlar ile hem de günümüzdeki takımlar ile oynayabiliyoruz. Bu bir yenilik değil ancak takım sayısı ve detay çok artmış durumda. WNBA takımları da oyunda yer alıyor. NBA 2K16’da olan Euroleague takımları maalesef bu yıl oyunda yer almıyor. Günümüzdeki takımların haftalık performanslarına göre her takımın oyuncularının gücü dinamik olarak değişiyor.

Play WNBA: WNBA geçtiğimiz yıla göre daha detaylı olmuş kadın sporcuların erkek sporculardan daha farklı olan hareketleri daha gerçekçi olmuş. Geçtiğimiz yıl olan WNBA mekanikleri erkek sporculardan çok ayrı gelmiyordu. Yeni mekanikler ve dribbling sistemi ile kadın sporcuların oyun stiline daha uygun olduğunu düşünüyorum. Kadın sporcuların, FIFA’da ve NBA 2K serisinde yer aldıkları için oyun geliştiricilerine teşekkür ediyoruz. 

NBA Today: NBA’de günlük oynanan maçları yapay zekaya karşı oynayabildiğimiz bir oyun modu. Aşağı yukarı çoğu oyunda olan bu modda çok büyük değişiklikler bulunmuyor.

PlanNow Online: Her takımda çevrim içi rakipler ile karşılaşabileceğimiz bir oyun modu. Geçtimiz yıla göre performans geliştirmeleri var. Online rakip eşleştirme sistemi gözle görülür bir biçimde iyileştirilmiş.

Blacktop: NBA 2K denilince akla ilk gelen modlardan birisi 1e1, 2e2, 3e3, 4e4 ve 5e5 oynayabildiğimiz sokak basketbol modu. İstediğimiz basketbolcuları seçerek iki takım oluşturabiliyoruz. Seçtiğiniz oyuncuları Ballers ve Ringers takımlarına yerleştirerek, sokakta harika tribünler önünde maç yapabilirsiniz. Blacktop oyundaki en sevdiğim modlar arasında yer alıyor.

Play With Friends: Arkadaşlarınız ile çevrim içi oyun oynayabileceğiniz bir oyun modu. Yeni gelen mesajlaşma sistemi ile çevrim içi olan arkadaşlarınıza mesaj gönderebilirsiniz. Eşleşme sisteminin ve oyun akıcılığının gelişmesi hoşuma gitti.

NBA 2K21 MyTeam 

MyTeam, NBA 2K serisinin çok popüler olan modlarından birisidir. MyTeam’deki amacımız oyun için kazandığımız MT Points ile ulaşabileceğimiz en iyi kadroya ulaşmak. Bir nevi FIFA Ultimate Team’in NBA hali gibi düşünebilirsiniz. MyTeam yıllardır oyuncu seçenekliliği ile oyuncuların gönlünü kazanmış durumda. 2K Studios’un en iyi yaptığı şeylerden birisi olan dinamik etkinlikler bu oyun modunda da bolca karşımıza çıkıyor.

Yeni gelen MyTeam Limited Modu / Yenilenmiş MyTEAM Unlimited Modu oyuna yeni heyecanlar katıyor. Yeni MyTeam Limited Modu ile her oyuncunun şampiyonluk yüzüklerini kazanma şansına sahip olacağı her cumadan pazar gününe kadar yapılacak bir turnuva olacak. Her hafta sonu yeni bir yüzük sunulacak; En iyi sezonluk ödüllere ulaşmak için her hafta olan turnuvadaki yüzükleri kazanmalısınız. Bu modun bana FIFA’daki FUT Champion’ı andırdığını söylemeliyim.

 

MyTeam’in bir başka yeni özelliği: The Exchange. Bu özellik sayesinde kullanmadığımız oyuncuları vererek yeni ögeler elde edebiliyoruz. Markete koyarak satılmasını beklemek yerine bu özelliğin gelmesini çok beğendim. Geçtiğimiz yılda bu özellik olsaydı keşke…

MyTeam’de tek sevmediğim şey ana menü ne kadar kolaysa MyTeam’in arayüzü bir o kadar karışık. Oyuna yeni başlayan bir oyuncuyunun MyTeam’e adapte olması hiç kolay değil. Umarım 2K bu karmaşaya bir son verir.

MyTeam’de yarattığınız takımda, diğer modlardaki ilerlemeleriniz gibi yeni nesile aynı şekilde aktarılacağına söylemeliyim. NBA 2K21’de MyTeam’de yer alan bütün kazanımlarınız ve kadronuz sorunsuz bir şekilde PS4’ten PS5’e ve Xbox One’dan Xbox Series X’e aktarılır, böylece MyTeam’i tüm yıl boyunca kayıpsız şekilde keyfini çıkarabilirsiniz.

NBA 2K21 MyCareer 

Basketbol tutkunlarının belki hayallerini yaşadığı kariyer modunda oyuncuları birçok yenilik bekliyor. NBA 2K serisinin en çok sevilen ve en çok oynanan oyun modu MyCareer’e yakından bakalım.

Senaryo baştan aşağıya yenilenmiş durumda. Zaten spor oyunları arasında “Fight Night Champions’tan” beri en eğlenceli senaryolar 2K Studios’tan çıkıyor. Yeni oyunumuzda da hikayenin çok eğlenceli olduğunu söylemeliyim.

Hikayemiz bu sefer üniversiteden değil liseden başlıyor. Karakterimiz aslında bir amerikan futbolu oyuncusu ancak feribotta denk geldiği Newark East Eagles koçu ile karşılaşması ile karakterimizin hayatı değişiyor.

Karakterimizin zaten basketbola ilgisi var ancak babasının sert kişiliği kendisini basketbola vermesine engel olmuş. Karakterimizin babası eski bir basketbolcu ancak kariyerinde yaşadığı bazı negatif olaylar potansiyelini tam olarak göstermesine engel olmuş. Babasının başından geçenler nedeniyle oğlunun da amacı babasına kendini kanıtlayarak büyük bir basketbolcu olmak. Hikayemizdeki ufak tefek rekabetler de senaryonun tuzu biberi oluyor. Hikayeden daha fazla bahsetmek istemiyorum heyecanınız kaçmasın 🙂

Karakterimizin mevkisi, rozetleri, potansiyeli ve geliştirmesi geçtiğimiz yıl ile neredeyse aynı  durumda ve bu, oyuncuların yabancılık çekmemesini sağlıyor. Oyunumuzun zaten oturmuş ve kaliteli bir sistemi var. Mevcut sisteme ufak eklemeler yaparak oyunu geliştirmek nokta atışı olmuş. Karakterimiz ile aynı anda MyPark’ta da oynayacağımız için rozet geliştirmek çok önemli.

MyPark (2K Beach) / Neighborhood

NBA 2K21 İncelemesi için en önemli noktalardan birisi MyPark (2K Beach)! Oyunun en sevdiğim modu olduğunu söylemeliyim. NBA 2K21 Neighborhood yani MyPark baştan sona değişmiş Los Angeles’ın meşhur Venice Beach temalı bir ortam oluşturulmuş. 2K Studios zaten yıllardır MyPark ile adeta rakiplerine açık dünya temalı spor oyunu nasıl yapılır dersi veriyordu. NBA 2K21’de yine en çok oynanacak modlardan birisi olacağına eminim. En büyük farkların kozmetik farklılık olduğunu atlamayalım.

MyPark’ın içindeki kozmetik mağazalarının içerik sayısı çok artmış. Dövmeler, ayakkabılar, aksesuarlar gibi birçok ürünün sayısı geçtiğimiz yıldan daha fazla bu durumda oyundaki çeşitliliğin en büyük göstergelerinden.

Mağazalarda satılan ürünleri almak için NBA 2K serisinin para birimi olan VC Satın almalı veya maç yaparak biriktirmelisiniz. Sizlere tavsiyem önce kariyerde karakterinizin özelliklerini ve rozetlerini geliştirmeye odaklanın daha sonra VC kazanmak daha kolaylaşıyor.

 

MyCareer ve MyPark (2K Beach) için ayrı karakterlerde geliştirebilirsiniz veya aynı karakter ile hem MyPark’ın (2K Beach), hem de NBA’in yıldızı olabilirsiniz.

Yaratacağınız karakter için ve MyPark için birkaç tavsiyem var;

NBA 2K21 inceleme Sesler Ve Müzikler

NBA 2K21’in önce seslerinden söz etmemiz gerekiyor. Oyun içi sesler tek kelime ile harika geçtiğimiz yıldan çok farklılık olmasa da zaten üst seviye olan sesleri geliştirerek iyi bir iş çıkarmışlar. 2K’nın neredeyse tüm oyunlarınının sesleri belirli bir seviyede olur.

Örneğin WWE 2K20 oyunu seri tarihinin en kötü oyunlarından birisi olsa da oyunun ses efektleri gayet iyiydi. 2K ses işini çok iyi yapıyor. Maç içerisinde spikerlerin sesi olsun oyuncuların çıkardığı sesler olsun çok beğendim.

Birazda müziklerden konuşalım. NBA 2K10’dan beri bu oyunu düzenli olarak oynarım ve müziklerini beğenirim. Beğenirim diyorum çünkü müzik olayı biraz öznel ben beğenirim siz beğenmeyebilirsiniz. NBA 2K 21’in müzikleri çok beğeniyorum ve yıl boyunca oynarken sıkılmıyorum. Oyunda bulunan müzik sayısınıda çok fazla olduğu için tekrara düşmüyor. NBA 2K21’in müziklerine ulaşmak buraya tıklayabilirsiniz.

Karar ve Sıkıntılar…

 

Visual Concepts ve 2K Sports ortaklığında geliştirilen NBA 2K21 basketbol severlerin yine favorisi olacak gibi gözüküyor. NBA 2K21’i genel olarak çok beğendiğimi ve basketbol severlerin bu oyunu alması kanaatındayım.

Oyunda hatalar sıkıntılar yok değil ama bu hataların oyuncuları çok fazla etkileyeceğini düşünmüyorum. Peki bu hatalar neler başlayalım.

İlk olarak artık PS4 ve Xbox One’dan kaynaklı teknik yetersizlikler oyunun ara sıra yavaşlamasına neden oluyor.

Özellikle 2K Beach’te ara sıra FPS düşüşleri yaşadım. Yeni nesilde de bu sorun devam ederse 2K ile bozuşuruz. Bekleme süreleri cidden can sıkıcı MyTeam dışında bekliyoruz, bu sorunun çözülmesi yeni nesilin en büyük vaatlerinden birisi. Bakalım bizleri neler bekliyor?

Gelelim NBA 2K21 İnceleme nihai karara…

Asıl soru bu oyun alınır mı? Cevabım büyük bir EVET! Oyunu çok beğendim ve açıkçası yeni nesilde nasıl olacak, bu konuda heyecanlayım. Oyun yeni nesile çıkar çıkmaz yaşadığım tecrübeleri sizlere aktaracağım.


Peki ya siz NBA 2K21 İnceleme yazımız hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

İnceleme

NBA 2K21

9 Puan

NBA 2K21 bizlere neler sunuyor? Satın almaya değer mi? Seriye ne gibi yenilikler katıyor?

ARTILAR

  • İçerik Zenginliği
  • MyBeach Ve MyCareer
  • Eğlenceli Oynanış
  • Maç Atmosferi
  • Yüksek Grafikler

EKSİLER

  • Bekleme Süreleri
  • FPS Düşüşleri
  • NBA 2K20 İle Benzerlikleri

Editörün Puanı

  • Puan 9
Exit mobile version