MSI Pulse 15 İncelemesi: Üst Düzey Oyun Deneyimi

Video oyunlarında yüksek performans elde edilmesini sağlayan MSI Pulse 15, etkileyici görünümüyle de adından söz ettiriyor. MSI Pulse 15 incelemesi ile oyun odaklı laptop modeline yakından göz atacağız.


İlginizi Çekebilir: Öğrenciler İçin En İyi Laptop Deneyimi: Lenovo IdeaPad Gaming 3


MSI Pulse 15 İncelemesi

Etkileyici bir görünüme sahip olan MSI Pulse 15, bilim kurgu yapımlarından ilham alınarak tasarlandı. Bilgisayarın alüminyum kapağı sağlamlık hissi veriyor. Ayrıca laptop kapağının ince olduğunu da belirtmek gerekiyor.

IPS panelin tercih edildiği bilgisayar, 15,6 inç ekran büyüklüğünde. Oyun odaklı PC’nin ekranı 1920 x 1080 piksel çözünürlük ve 144Hz yenileme hızı sunuyor. Bilgisayarın ekranının yüksek yenileme hızına sahip olması büyük bir avantaj sağlıyor çünkü bu sayede oyunlarda daha akıcı deneyim sağlanıyor.

MSI Pulse 15 B13VGK isimli dizüstü bilgisayar modelinde NVIDIA GeForce RTX 4070 8 GB DDR6 ekran kartı bulunuyor. Çok güçlü bir ekran kartı olan RTX 4070, DLSS ve Ray Tracing gibi teknolojileri destekliyor. Bu teknolojiler, oyun deneyimini bambaşka boyuta taşıyor.

İşlemci tarafında ise 14 çekirdekli 13. nesil Intel Core i7 13700H mevcut. 6 çekirdek performans odaklıyken 8 çekirdek ise verimlilik odaklı. Bilgisayar normal işler için kullanılırken verimlilik çekirdekleri çalışıyor ve böylelikle verimlilik sağlanıyor. Performans odaklı çekirdekler, güç isteyen işlemler söz konusu olduğunda devre giriyor.

msi-pulse-15-ozellikleri-neler

Assassin’s Creed Valhalla’da ortalama 90 FPS, Far Cry 6’da ortalama 95 FPS ve The Witcher 3 oyununda ise ortalama 130 FPS elde ediliyor. Peki, MSI Pulse 15 isimli dizüstü bilgisayar Cyberpunk 2077 oyununda nasıl bir performans sergiliyor?

Cyberpunk 2077’de RTX ve DLSS özellikleri devre dışıyken ortalama 80 FPS, RTX etkin ve DLSS otomatik seçeneğindeyken ortalama 100 FPS, RTX açık ve DLSS özelliği ise “ultra performans” olarak seçiliyken ortalama 145 FPS değerlerine ulaşılıyor.

MSI Center isimli yazılımda oyunlarda performans artışının yaşanmasına yardım eden Extreme Performans özelliği yer alıyor. Dolayısıyla bilgisayarınızda yüklü olan herhangi bir oyuna girmeden önce bu özelliği etkinleştirebilirsiniz.

PC’de 4-bölgeli RGB gaming klavye yer alıyor. Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan MSI Center programında klavyenin ışıklarını değiştirebilmenize imkân tanıyan bir seçenek de bulunuyor. MSI Center’daki bu seçenek sayesinde ışıkların rengini kolayca değiştirebilirsiniz.

Klavyeden bahsetmişken tuşları da es geçmemek gerekiyor. Tuşa basma hissiyatının çok başarılı olduğunu belirtelim. RGB ışıklandırma etkileyici görünüm sunarken tuşlar ise çok rahat bir şekilde yazı yazılabilmesini ve oyun oynanabilmesini sağlıyor.

MUX Tasarımı sayesinde “Harici Grafik Modu” ve “MSHybrid Grafik Modu” arasında çok kolay bir şekilde geçiş yapabilirsiniz. Bu, Intel grafik biriminin istendiği anda kolayca devre dışı bırakılabilmesine ve böylelikle oyunlarda daha yüksek performans elde edilmesine olanak tanıyor.

Bazı laptop modellerinde oyun oynarken bir süre sonra sıcaklık sorunu yaşanmaya başlıyor ve bu durum oyun deneyimini olumsuz yönde etkiliyor. Pulse 15’te yer alan MSI Patentli Cooler Boost 5 soğutma sistemi, bilgisayarı çok başarılı şekilde soğutuyor. Böylece oyun esnasında sıcaklık problemi yaşanmıyor.

PC’nin daha yüksek performansta çalışmasını veya pilin daha uzun süre boyunca dayanmasını sağlamak için “uzun batarya ömrü” ve “sessizlik” gibi bazı seçenekler bulunuyor. Bu seçenekleri kolayca değiştirebilmeniz mümkün.

720p 30 FPS video kaydı yapabilen bir kameraya sahip olan Pulse 15 2,3 kilogram ağırlığında. 90Whr batarya ile dikkat çeken PC’de güç girişi, 1 adet ses girişi, 1 adet HDMI (8K 60Hz / 4K 120Hz), 1 adet USB 2.0 Type-A, 1 adet USB 3.2 Gen1 Type-C / DP ve 2 adet USB 3.2 Gen1 Type-A portları mevcut.

Editörün Yorumu

Pulse 15’te yer alan oldukça güçlü donanım bileşenleri ve kullanışlı özellikler, oyuncuların sorunsuz şekilde oyun oynayabilmesini sağlıyor. MSI Patentli Cooler Boost 5 soğutma sistemi ise PC’de yer alan donanımı başarılı şekilde soğutarak üst düzey deneyim sağlıyor.

Eğer kaliteli grafiklere sahip video oyunları rahatça oynayabilmek için bir dizüstü bilgisayar satın almak istiyorsanız MSI Pulse 15 B13VGK modeline göz atabilirsiniz. Bu bilgisayar üzerinden rahatça video düzenleyebilir, oyun oynayabilir, internetten bir şeyler izleyebilir ve dahasını rahatça yapabilirsiniz.

MSI Pulse 15 B13VGK Özellikleri

Ekran Boyutu: 15,6 inç

Ekran Çözünürlüğü: 1920 x 1080 piksel

Ekran Teknolojisi: IPS

Ekran Yenileme Hızı: 144Hz

RAM: 32 GB (16 GB x 2, 4800MHz)

İşlemci: 13. nesil Intel Core i7 13700H

Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 4070 8 GB DDR6

Depolama: 1TB NVMe SSD

Batarya: 90Whr

Ağırlık: 2,3 kg

Boyutlar: 359 x 259 x 26,9 mm

Yazılım: Windows 11 Home / Windows 11 Pro

MSI Pulse 15 B13VGK Fiyatı

MSI Pulse 15 B13VGK şu anda 57.899 TL civarında fiyata sahip. Ayrıca söz konusu PC’yi satın aldıktan hemen sonra satın aldığınız web sitesi üzerinden yorum yaparak 1.000 TL değerindeki Steam koduna sahip olabilirsiniz. Kampanya 31 Mayıs 2023 tarihinde sona erecek

Exit mobile version