Mount & Blade II: Bannerlord Çıkış Tarihi Açıklandı

Mount & Blade II: Bannerlord çıkış tarihi çoooook uzun beklemenin ardından resmileşti.

Ankara merkezli oyun stüdyosu TaleWorlds tarafından 2012 yılından bu yana geliştirilen Mount & Blade II: Bannerlord, merakla bekleniyordu. Üst üste ertelemeler alan Mount & Blade II: Bannerlord çıkış tarihi açıklaması en sonunda yapıldı.

TaleWorlds, Warband sonrasında serinin yeni oyununu geliştirmeye başladığını 2012 yılında açıklamıştı. Serinin hayranları, yaklaşık sekiz yıldır Bannerlord için elleri mouse’larda bekliyorlardı. Geçtiğimiz günlerde oyunun Mart 2020’de çıkacağını belirten stüdyo, sonunda resmi çıkış tarihini gün yüzüne çıkardı.

Mount & Blade II: Bannerlord Steam sayfası üzerinde yapılan değişiklik sonrasında, çıkış tarihi 31 Mart 2020 olarak kesinleştirildi. Oyunun bu tarihte erken erişime gireceğini belirten TaleWorlds, geliştirme sürecinin bu tarihten sonra süreceğini de ekledi.

GÜNCELLEME: Bugün yapılan açıklama ile oyunun erken erişim tarihi 30 MART 2020 olarak güncellendi. Yani bir gün erkene çekildi.

mount-and-blade-2-bannerlord-çıkış-tarihi-atlılar

Mount & Blade II: Bannerlord çıkış tarihi açıklaması neden çok geç geldi?

TaleWorlds, daha önce geliştirdiği Mount & Blade oyunları ile önemli bir kitleye erişmişti. Kendine has tarzlarıyla serinin tüm oyunları çok sevilmiş ve milyonlarca oyuncuya ulaşmışlardı. Mount & Blade II: Bannerlord’u ikinci ana oyun olarak planlayan TaleWorlds, bu sebeple eksiksiz bir oyun yapmak istiyordu.

Geliştirme sürecinde stüdyoyu en çok zorlayan ve bu kadar çok erteleme yapmasına neden olan durum ise oyun motoru olmuştu. Yeni bir oyun motoru hazırlayan TaleWorlds, aslında oyuncu kitlesini memnun etmek adına çok uğraşıyordu.

Mount & Blade II: Bannerlord için hazırlanan oyun motorunda amaç, mod geliştiricilerinin işlerini kolaylaştırmaktı. Bildiğiniz üzere Mount & Blade serisinin hayranları, aynı zamanda oyunu değiştirmek ve farklı işler ortaya çıkarabilmek adına çok uğraşıyorlardı. Geliştirdikleri mod’lar ile oyunlara farklı heyecanlar getiriyorlar ve oynanabilirliği uzatıyorlardı. Bunu desteklemek isteyen TaleWorlds, kolay kullanılabilen ve en küçük ayrıntıları dahi değiştirmeye izin veren bir araç üzerinde çalışmalarını sürdürüyordu.

Mount & Blade II: Bannerlord çıkış tarihi mi, erken erişim tarihi mi?

Mount & Blade II: Bannerlord, 31 Mart 2020 itibarıyla aslında tam olarak çıkmayacak: Oyun duyurulan tarihte erken erişim aşamasına gelecek. Yani TaleWorlds, oyunun tamamen bitmiş hali yerine, bitmeye çok yakın bir sürümünü oyuncuların beğenisine açacak.

31 Mart tarihinden sonra erken erişime giren yapım, sonrasında oyuncularla birlikte geliştirilmeye devam edilecek. Yani TaleWorlds, oyunu erkenden alan oyuncuların gönderdiği geri bildirimlerle eksiklikleri giderecek ve nihai sürümün eksiksiz olmasını sağlayacak.

Erken erişim aslında birçok büyük oyunun ve şirketin denediği yollardan bir tanesi. Bu aşamaya gelen oyunlar genellikle yüzde 90 oranlarında bitmiş oluyorlar ve geriye gözden kaçan küçük düzeltmeler kalıyor. Küçük düzeltmelerin yanı sıra geliştiriciler tarafından belirlenen bazı mekaniklerin tam olarak çalışmadığı da görülürse, bunlar da değiştirilebiliyor.

Mount & Blade II: Bannerlord fiyatı

Steam, Epic Games Store ve TaleWorlds resmi internet sitesi üzerinden çıkacak olan oyunun fiyatı da belli oldu. Şirket yeni oyunun fiyatını 49,99 dolar olarak açıkladı.

Güncelleme: Yapılan açıklamalarla birlikte oyunun yerel satış fiyatı 150 TL olarak duyuruldu.

Normalde AAA yapımlar, 69,99 dolar gibi fiyat etiketlerine alıcı bekliyorlardı. Mount & Blade, kendini bir kademe daha aşağıda konumlandırmış oldu.


İlginizi çekebilir: Mount & Blade II: Bannerlord Sistem Gereksinimleri


Mount & Blade II: Bannerlord yenilikler

Exit mobile version