Mortal Kombat 1 Duyuruldu!

Efsane geri dönüyor!

Mortal Kombat 1 Duyuruldu!

Dövüş denince akla gelen ilk isimlerden olan Mortal Kombat, hiç şüphesiz ki birçoğumuzun çocukluk dönemine denk geldiği için de özel bir yere sahiptir. Aradan geçen otuz yıllık süre zarfında, sayısız platformda sayısız oyunu ile boy göstermişti. Bu yıl da yeni bir oyun geri dönmeye hazırlanıyor. Dün NetherRealm Studios tarafından yapılan videolu paylaşımın ardından, bugün Mortal Kombat 1 duyuruldu.


İlginizi Çekebilir: The Expanse’in Çıkış Tarihi Duyuruldu


Sonunda Mortal Kombat 1 Duyuruldu

Etkileyici bir fragman eşliğinde duyurulan oyunun 19 Eylül 2023 tarihinde PC (Epic Games Store ve Steam), PlayStation 5, Switch ve Xbox Series için çıkacağı teyit edilmiş iken, yarın TSİ 20:00 itibarıyla ön-sipariş verebileceğiz. Billbil-kun tarafından önceden aktarıldığı gibi Premium sürümü yüz on dolar olacak ve ön-sipariş ile satın alındığı takdirde Jean-Claude Van Damme’dan esinlenilen Johnny Cage kostümünün bulunduğu Kombat Pack, altı yeni karaktere erken erişim, beş yeni Kameo Fighters ve oyuna beş gün erken erişim hakkı kazanacaklar. Kombat Pack bağımsız olarak 1.250 Dragon Crystals karşılığında elde edilebilecek.

Mevcut nesle özel olacak Kollector’s sürümü ise iki yüz elli dolar fiyat etiketine sahip olacak ve Premium sürümünün içeriğine ek olarak Liu Kang heykeli, üç özel sanat baskısı, 1.450 Dragon Crystals sahibi olabilecekler. Bu sürüm çelik kutu ile oyunculara teslim edilecek.

Fragmanda, beklediğimiz üzere tanıdık isimleri görebiliyor iken, bizlere nasıl bir hikayenin sunulacağına dair ipuçları verilmiş. Mortal Kombat 11 ile bağlantılı olarak, serinin yeni oyununda Liu Kang tarafından tasarlanmış bir evren sunulacak. Dövüşlerin de serinin şanına yakışır şekilde vahşet dolu olacağı görülüyor. Her ne kadar izlediğimiz bir CGI olsa da, görselliğin mevcut nesil konsollarda hayranlık uyandırıcı olacağına şüphe yok.

Mortal Kombat 1 kadrosu Kameo adı verilen dövüşçü ortakları içerecek. Diğer bir deyişle, dövüşlerde bize yardımda bulunacaklar. Ayrıca yeni hikayede klasik Mortal Kombat karakterleri daha önceden görmediğimiz bir görünüme sahip olacakları söylenmiş. Zaten fragmanda da bunu net bir şekilde görebiliyoruz.

Son olarak, oyunun platform tercihinize göre PlayStation 5 veya Xbox Series sürümünü ön-sipariş ile satın almanız durumunda hem beta testine erişim hakkınız olacak hem de Shang Tsung oynanabilir karakter kadrosuna katılacak. Şimdilik oyun hakkında fazla bir detay verilmemiş olsa da, öncelikle PlayStation Showcase ve sonrasında da Summer Game Fest sırasında merak edilen detayların açıklanacağına şüphe yok. Merakla takipteyiz.

Exit mobile version