Modern Warfare II için Telefon Doğrulaması da Gerekecek

Activision Blizzard, hileci ve toksik oyuncuları uzak tutmaya çalışıyor...

Modern Warfare II için Telefon Doğrulaması da Gerekecek

Modern Warfare II için telefon doğrulaması şartı koşuldu. Bunun, hileci ve toksik davranışlar sergileyen oyuncuları uzak tutmak için yapılmış bir hamle olduğu söyleniyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Modern Warfare 2 Yeni Canlı Aksiyon Fragmanı, Yıldızlar Geçidi


Bildiğiniz gibi son dönemde, çok oyunculu modlarda hileci ve toksik davranışlarda bulunan oyuncuların sayısı ciddi anlamda artık gösterdi. Bunun son örneği ise Modern Warfare II oyununun Açık Beta testi sırasında yaşandı. İşin ilginç yanı ise bu durum, hile karşıtı Ricochet devrede olmasına rağmen yaşandı.

Modern Warfare II için Telefon Doğrulaması Yapmak Gerekecekmiş

Söz konusu bu durumun ardından, Activision Blizzard elbette harekete geçti. Battle.net destek sayfasında yer alan ve PC Gamer sitesi tarafından aktarılana göre, Modern Warfare 2 Overwatch 2 ve Modern Warfare (2019) ile hesabınıza bir telefon numarası girmenizi isteyen bir başka oyun olacak.

SMS Protect adı verilen bu sistem için yapılan açıklamada şöyle deniyor;

“Tek bir kişinin oluşturabileceği ücretsiz hesap sayısını sınırlamak, oyuncuların eylemlerinden sorumlu tutulmasına yardımcı olur ve sonuç olarak toksisiteyi ve hileyi azaltır ve tüm oyuncular için olumlu bir topluluk deneyimi sağlar.”

Bununla birlikte bir başka Battle.net destek sayfasında ise ön ödemeli planları olan cep telefonlarının, telefon bildirim hizmeti ile çalışmayabileceğine dikkat çekmiş. Bunun yanı sıra, hizmet VoIP numaralarıyla da çalışmıyormuş. Haliyle de bu, hizmeti dünya çapında birçok oyuncu için uygun fiyatlı veya kolayca erişilemeyen faturalı hücresel planlara sahip oyuncularla kısıtlamış oluyor.

Call of Duty: Modern Warfare 2 Konusu

2019 yılında çıkmış olan Modern Warfare için devam niteliği taşıyan Modern Warfare 2, Task 141 ekibinin terörist komplosunu ve Birleşik Devletler’e yönelik saldırıyı etkisiz hale getirmek için Asya, Avrupa ve hem Güney hem de Kuzey Amerika olmak üzere dünyanın dört bir yanına giderek verecekleri mücadeleyi anlatacak. Senaryoda ayrıca Meksika Özel Kuvvetler’den Albay Alejandro Vargas ve muhalifler gibi yeni müttefiklerimiz de olacak.

Exit mobile version