Mobil Oyunculuğun Şaha Kalkmasının 5 Nedeni!

birisi oyunculuk mu dedi?

Mobil Oyunculuk Yükseliş Nedenleri

Evet, şu an bir yerlerde konsol mu bilgisayar mı tartışmaları sürüyor olsa da bir yandan hızla yükselen mobil oyunculuk gerçeğini göz ardı etmememiz gerekiyor. Peki mobil oyunculuğun bu hızlı yükselişinin gerçek nedenleri neler? Bu yazıda bu konuya değineceğim.


İlginizi Çekebilir: PC Yerine PlayStation Tercih Etmek İçin 5 Neden!


Mobil Oyunculuk Hızla Yükseliyor!

Ana konuya geçmeden önce eğer mobil oyunculuğun hala yeteri kadar iyi olmadığını düşünüyorsanız, sizi ikna edecek bazı verileri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu iki verinin yeterli olduğunu düşünüyorum.

Peki, mobil oyunculuğun bu hızlı yükselişinin altında yatan sebepler neler? Hadi hep birlikte bu konuya bir göz atalım!

1- Adı üstünde, “mobil oyunculuk”

Bana göre bu hızlı yükselişin ilk nedeni, gerçekten mobil olmasından kaynaklanıyor. Yani oyun oynamak istediğiniz zaman herhangi bir yere bağlı kalmak zorunda değilsiniz.

İster yatağınızda, ister otobüste, ister trafiğin ortasında beklerken yani kısacası her yerde oynayabilirsiniz.

Buna ek olarak yanınızda taşımanız gereken ekstra donanımlar olmaz ve akıllı telefon ya da tablet genellikle zaten yanınızda taşıdığınız bir şey olduğu için ekstra bir ağırlık hissetmezsiniz.

2- Çoğunlukla ücretsiz

Burada bir diğer nokta ise sunulan oyunların oldukça geniş bir kısmının ücretsiz olmasından kaynaklanıyor. Ücretli olanlar ise zaten bir konsol oyunu ya da bilgisayar oyunu kadar ücretli değiller. Tabii oyun içi hızlı ilerlemeler için oyun içi satın alımlar sunuluyor ancak bunlar alması zorunlu şeyler değil ve dilerseniz ücretsiz bir şekilde oynayabilirsiniz.

Tabii dediğim gibi bir oyuna 300 TL ya da 500 TL vermek zorunda da değilsiniz ve en pahalı (çok abartılmayan standart bir mobil oyun için) 30 TL ya da 50 TL vermeniz yeterli olacaktır.

3- Pahalı donanımlara ihtiyaç yok

Evet, RAM yetecek mi ekran kartım hangi ayarlarda açar gibi sorulara pek de gerek yok. Bugün pek çok mobil oyun en yoğun aralıkta kullanılan cihaz ortalamasına göre geliştiriliyor ve (giriş segment cihazlar hariç olmak üzere) pek çok cihaz herhangi bir oyunu açabilecek ortalama özelliklere sahip.

Üst düzey bazı oyunlarda sorun yaşayabilmeniz mümkün ama bunu da grafiklerde kısıtlamalara giderek halledebilirsiniz.

4- Yükselen kalite

Akıllı telefon sektörü hızlı bir gelişim döneminde ve bileşenler eskisine nazaran çok daha güçlü. Artık orta segment bir cihazda bile bir iki sene öncesinin amiral gemileri ile kapışabilecek işlemcilere yer veriliyor.

Bu da daha kaliteli ve daha akıcı mobil oyunlar yapabilmenin önünü açıyor ve mobil oyunculuk pazarının gelişmesi açısından oldukça büyük bir destek sunuyor.

5- Yormayan basit oyunlar

Bir diğer nokta ise mobil oyunların oldukça büyük kısmının (en azından bölüm bazında) oldukça basit temalara sahip olması ve kısa sürede tamamlanabilmesi.

Yani bir oyuna oturup saatlerce vakit geçirmek genelde pek mümkün değil ve size verilen görevler de genelde basit, anlaşılabilir ve kısa uğraşlarla tamamlanabilir yapıda.

Tabii burada mobil oyunların gerçekten “mobil” olarak oynanmasının önemli bir payı var. Yani otobüste giderken saatlerce sürecek bir oyuna vakit harcamanız mümkün olmaz ama kısa süreli bölümlerden oluşan bir oyunun birkaç bölümünü oynamanızda pek de sakınca yok gibi.


İlginizi Çekebilir: PlayStation Plus Zamları! Turuncu Levye Ekibi Ne Düşünüyor?


Peki siz mobil oyunculuk hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi hemen aşağıdaki yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Exit mobile version