Microsoft Yeni Xbox Game Bar Hazırlığında

Xbox Game Bar işlevselliği arttırılacak...

PC oyuncuları için Microsoft yeni Xbox Game Bar hazırlığında. Şimdilik sadece önizleme versiyonu mevcut olan çubuğun detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Microsoft Ücretsiz Oyunlara Reklam Eklemeyi Planlıyormuş


Günümüzde artık bütün platformlarda oyunları oynamak için farklı kontrol seçenekleri mevcut. Haliyle oyuncular olarak, ister kontrol kolu istersek de fare ve klavye ile oynayabiliyoruz. Microsoft ise şimdilik sadece Windows Insider katılımcılarına açık olan yeni bir Xbox Game Bar menüsü ile karşımıza çıktı.

Bildiğiniz gibi Windows 10 işletim sisteminin sunulmasından sonra, oyunculara yönelik daha fazla adımlar atılmaya başlanmıştı. Xbox Game Bar da bunlardan bir tanesi olmuştu. Zaman içerisinde birçok iyileştirme ve yenilik sunulan Xbox Game Bar için yeni bir menü gündeme geldi.

Microsoft Yeni Xbox Game Bar ile Ne Yenilikler Sunacak?

Yakın bir zaman önce bu konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Microsoft, Geliştirici veya Beta Kanalları üzerinden indireceğiniz Windows Insider Önizleme Yapı 225xx’in yüklenmesi sonrasında, kontrol kolunu Windows 11 yüklü bilgisayarınıza bağladığınız zaman artık yeni bir Xbox Game Bar ile otomatik olarak karşılaşacağımızı söyledi.

Yeni arayüz ile oyununuzu kontrol etmenin yanı sıra artık giriş yapmanız da kolaylaştırılmış. Öyle ki Xbox düğmesine (alternatif olarak Windows Tuşu + G) bastığınız zaman, hem yüklü olan tüm oyunlar hem de oynadığınız son üç oyun için başlatma düğmeleri ve Steam gibi oyun başlatıcıları için de ayrı düğmeler görünecek. Ne var ki bunun bir önizleme versiyonu olması nedeniyle, son oynananlar kısmında bazı üçüncü parti oyunların yer almayabileceği veya aynı oyunun veya oyunların çift olarak görünebileceği söyleniyor.

Yeni Xbox Game Bar’ı kullanabilmek için Microsoft Store uygulamasına girmeniz, Xbox Insider Hub’ı indirmeniz, kurmanız gerekiyor ve Microsoft hesabınız ile giriş yapmanız ve Önizlemeler kısmına gidip Windows Gaming önizlemeye katılmanız gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra da Microsoft Store üzerinden güncellemeleri kontrol etmelisiniz.

 

Exit mobile version