Microsoft Yeni Oyun Kontrolcüsü Üzerinde Çalışıyor

Şirketten yeni atılımlar...

Microsoft yeni oyun kontrolcüsü ile oyuncuların karşısına çıkmaya hazırlanıyor gibi görünüyor. Bu yeni kontrolcü ile konsol ve mobil oyunculuğun bir araya gelmesi isteniyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni Xbox Konsolu Söylentileri


Her yeni nesilde Xbox konsolu ile yeni bir kontrol kolunu tanıtan Microsoft, görünüşe göre radikal bir yenilik ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Öyle ki, geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir patent ile Switch benzeri bir kontrol kolu ile karşımıza çıkabilir.

Microsoft Yeni Oyun Kontrolcüsü İçin Patent Aldı

Başvurusu 2021 yılının sonlarına doğru yapılmış olan patentte, konsol ve mobil oyunculuğu birleştiren ve kısmen Joy-Con benzeri bir tasarımın olduğu görülebiliyor. Kısmen diyoruz; çünkü, birbirinden farklı cihazlara takılabilecek ve tutuş mekanizması da duruma göre ayarlanabilecek oluşu ile ayrılıyor. Dahası ise kontrolcüler ayrılarak, mobil cihazlarda da kullanılabileceğine işaret ediliyor.

microsoft-yeni-kontrolcü-1

Bildiğiniz gibi Microsoft, oyuncuların istedikleri anda istedikleri şekilde oyunlara ulaşmalarını istiyor ve bu bağlamda da bulut teknolojisine büyük yatırımlar yapıyor. Halihazırda da Xbox oyunları bu vasıta ile mobil cihazlarda, bir aparat yardımı ile Xbox kontrol kolu bağlanarak oynanabiliyor. Ancak görünüşe göre şirket, bu deneyimi daha da iyileştirmek hedefinde.

Patent her ne kadar daha çok tasarımı ön plana çıkartmış olsa da, bağlantının ne şekilde olacağı belirsizliğini koruyor. Yani Type-C kablonun mu yoksa Bluetooth teknolojisinin mi kullanılacağına değinilmiş değil.

Microsoft aslında dört yıldır Joy-Con ilgileniyordu ve bu süreçte de pek çok çalışma gerçekleştirmişti. Ne var ki aldığı patentlerin hiçbirinin gün yüzü göremediğini belirtelim.

Exit mobile version