Microsoft VR Cihazı Mı Geliştiriyor?

Rekabete yeni bir rakip mi geliyor?

Microsoft VR Cihazı Mı Geliştiriyor

Microsoft VR cihazı üzerinde çalışıyor olabilir. Yakın bir zaman önce ortaya çıkan bir patent, Amerika menşeli şirketin de rekabete ortak olmayı istediğinin göstergesi oldu diyebiliriz.


İlginiz Çekebilir: Yeni Sony Patenti Çıkarılabilir Disk Sürücülü PS5 Modeline İşaret Olabilir


Sanal gerçeklik cihazları, artık hayatımızın bir parçası oldu. Oculus, Sony, Valve ve daha birçok şirketin ürettiği cihazlarda oyun oynamadan film izlemeye kadar pek çok farklı şekillerde kullanabiliyoruz. Görünüşe göre Microsoft da bu pazara girmeye hazırlanıyor.

Bir hatırlatma yapmak gerekirse, bilhassa PlayStation VR cihazının çıkış döneminde Amerika menşeli şirkete bu yönde bir soru sorulmuştu. Verilen cevap ise tüketicilerden kendilerine bu yönde bir talep gelmediğini ve haliyle herhangi bir çalışmalarının olmadığı yönündeydi. Ancak yıllar önce sanal gerçeklik teknolojisine sahip olabilmek için Hololens üzerinde çalışan Microsoft, beklenen hamlesini yapmaya hazırlanıyor gibi görünüyor.

Microsoft VR Cihazı ile Rekabete Ortak Olabilir

Bugün Game Rant sitesine yansıyan bir habere göre Amerika menşeli şirket, gelecekte satışa sunacağı sanal gerçeklik cihazının parçası olacağına inanılan gelişmiş göz takibi sistemi için patent almış. Açıklama kısmında ise kendi kendini ayarlayabilen ve aynı zamanda da cihazda yaşanabilecek deformasyon veya diğer değişikliklere uyum sağlayabilecek bir sisteme sahip olacakmış. Ne var ki, görsele göre, aşina olduğumuz türden bir sanal gerçeklik cihazı söz konusu olmayabilir de. Daha çok bir sanal gerçeklik gözlüğü olabilir. Patentin aynı zamanda Birleşik Devletler ordusu tarafından kullanılan arttırılmış gerçeklik teknolojisi Hololens için bir iyileştirmeye işaret de olabilir pek tabii ki.

Bu noktada, alınan her patentin nihayete ermediğini de unutmamak lazım. Geçmişte bu yönde pek çok örnek var. Ama Microsoft, Xbox markasını mümkün olabildiğince rekabet ortamında tutmaya çalışıyor ve sanal gerçeklik cihazı patenti de şirketin bu alanda da rekabete dahil olmayı istediğinin inceden bir göstergesi diyebiliriz.

Exit mobile version