Microsoft Vites Yükseltti: NVIDIA’yla da 10 Yıllık Anlaşma

Önce Nintendo, şimdi de NVIDIA...

Microsoft Vites Yükseltti NVIDIA'yla da 10 Yıllık Anlaşma

Microsoft tarafından yapılan yeni duyuru ile NVIDIA ile de bir anlaşma imzalandı. Amerika menşeli şirket, Activision Blizzard satın alımı için kartlarını masaya koymaya devam ediyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Microsoft ve Nintendo Call of Duty Anlaşmasını Tamamladılar


Dün sizlerle paylaştığımız haberimizde de aktardığımız üzere, Microsoft ve Nintendo arasında on yıllık bir anlaşma imzalanmıştı. Activision Blizzard satın alımının sonrasında devreye sokulacak olan bu anlaşmaya göre, Call of Duty oyunları ilk günden içerik ve özellik eksiği olmaksızın Nintendo konsollarına da çıkartılacak. Amerika menşeli şirketin Avrupa Komisyonu ile olan kapalı duruşması sonrasında, yeni bir anlaşma daha duyuruldu.

Microsoft ile NVIDIA 10 Yıllık Anlaşma İmzaladılar

Microsoft tarafından gerçekleştirilen basın konferansı sırasında yapılan yeni duyuru ile NVIDIA ile de bir anlaşma imzalandı. On yıllık bir süreyi kapsayan bu anlaşmaya göre, Epic Games Store ve Steam mağazalarındakiler dahil, Minecraft gibi PC platformunda da oynanabilen birinci parti Xbox oyunları da GeForce Now kütüphanesine eklenecek.

Şu an için anlaşmanın ne zaman başlayacağı söylenmiş değil. Eğer Activision Blizzard satın alımı tamamlanır ise, yüksek ihtimalle Call of Duty oyunları da bulut oyun servisinin kütüphanesine eklenecek.

Microsoft başkanı Brad Smith Nintendo ve NVIDIA anlaşmalarının Activision Blizzard satın alımının çeşitli hükümet düzenleyicileri tarafından onaylanmasını kolaylaştıracağa inanır iken, Xbox patronu Phil Spencer ise yayınlanan basın bildirisinde şunları söyledi:

“Xbox kendisini insanlara daha fazla seçenek sunmaya ve insanların oynayış şekillerini genişletmenin yollarını aramaya adamaya devam ediyor. Bu ortaklık, geliştiricilere oyunları eş akışla sunmak için daha fazla yol sunar iken, NVIDIA’nın kataloğunu Call of Duty gibi oyunları içerecek şekilde büyütmesine yardım edecek. Oyunculara sevdikleri oyunları oynamak için daha fazla yol sunmaktan dolayı heyecanlıyız.”

Amerika menşeli şirketin Sony tarafında da bir anlaşma teklifinde bulunduğu söylenmişti. Ne var ki şimdilik bu söylenti ile ilgili herhangi bir gelişme yaşanmış değil. Yakından takip edecek ve yeni bir gelişmenin yaşanması durumunda, en kısa sürede sizlere ulaştırmanın gayretinde olacağız.

Exit mobile version