Microsoft ve Sony Call of Duty Anlaşması İmzaladılar! (Güncel)

Beklenen anlaşma, sonunda sağlandı!

GÜNCELLEME: Axios sitesinden Stephen Totilo, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile Microsoft ve Sony Call of Duty anlaşması on yıllık bir süreyi kapsayacak.

Haftayı önemli bir haber ile kapatıyoruz, sevgili takipçilerimiz. Microsoft ve Sony Call of Duty anlaşmasını sonunda imzaladılar. Bu sayede, Nintendo ve NVIDIA sonrasında, Amerika menşeli şirket doğrudan rakibi ile de anlaşmaya varmış oldu.


İlginizi Çekebilir: Activision Blizzard Satın Alımına Türkiye de Onay Verdi!


Hatırlayacağınız üzere CMA ve FTC taraflarının Activision Blizzard satın alımı ile ilgili nihai kararlarını açıklamalarından önce Microsoft, sürecin sonuçlanmasını hem hızlandırmak hem de kolaylaştırmak adına Nintendo ve NVIDIA şirketleri ile onar yıllık anlaşmalar imzalamıştı.

Her iki anlaşmanın da detayına göre, satın alımın sonuçlanması durumunda başta Call of Duty olmak üzere Activision Blizzard oyunlarının hem Nintendo konsollarına hem de GeForce NOW servisine gelecek oluşu taahhüt edilmişti. Hatta kısa bir süre sonra da Xbox Game Studios oyunları bulut servisine gelmeye başlamıştı.

Microsoft, Nintendo ve NVIDIA şirketlerinin yanı sıra doğrudan rakibi olan Sony Interactive Entertainment şirketine de on yıllık bir teklif götürmüştü. Ne var ki başkan ve Üst Yönetici Jim Ryan, birçok açıdan yetersiz olarak nitelendirmişti.

Call of Duty İçin Microsoft, Sony'ye Yeni Teklif Götürdü

Microsoft ve Sony Call of Duty Anlaşmasını Sağladılar

Bugün ise resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Xbox patronu Phil Spencer, Microsoft ile PlayStation arasında Activision Blizzard satın alımını takiben Call of Duty oyunlarının PlayStation konsollarına çıkmaya devam etmesi için bağlayıcı bir anlaşma imzaladıklarını duyurdu. Spencer, paylaşımını “Oyuncuların küresel olarak favori oyunlarını oynamak için daha fazla seçeneklerinin olduğu bir gelecek için sabırsızlanıyoruz.” diyerek bitirdi. Ne var ki şimdilik herhangi bir detay verilmediği için, bu anlaşmanın ne kadarlık bir süreyi kapsayacağı, önceki teklif gibi on yıllık mı olacağı bilinmiyor.

Xbox patronu Phil Spencer tarafından yapılan paylaşımın ardından açıklamada bulunan Microsoft başkanı Brad Smith, ilk günden bu yana düzenleyicilerin, platform ve oyun geliştiricilerinin ve tüketicilerin endişelerini dindirmek için uğraşmış olduklarını söyledi. Satın alımın onaylanması için sona ulaşmış olsalar da, Call of Duty markasının her zamankinden daha fazla tüketiciye ulaşabilmesi için daha fazla platforma çıkmasına odaklanacaklarını da sözlerine ekledi.

Bildiğiniz gibi Microsoft ile FTC arasında duruşma, Amerika menşeli şirketin lehine sonuçlanmıştı. Bu kararı temyize götürmek ve Activision Blizzard satın alımını engellemek için yeni bir hamlede bulunan Federal Ticaret Komisyonu’nun bu hamlesinin, ana davaya bakan Birleşik Devletler Bölge Yargıcı Jacqueline Scott Corley tarafından reddedildiğini söyleyelim.

Diğer yandan, CMA ise nihai kararını vermek için belirlenen 18 Temmuz 2023 tarihini 29 Ağustos 2023 Salı gününe kadar ertelemişti.

Exit mobile version