Microsoft ve Nintendo Call of Duty Anlaşmasını Tamamladılar

Microsoft için önemli bir gelişme oldu!

Microsoft ve Nintendo Call of Duty Anlaşmasını Tamamladılar

Bugün yapılan resmi duyuru ile Microsoft ve Nintendo Call of Duty anlaşmasını nihayete erdirdiler. Ne var ki başlaması için Activision Blizzard satın alımı bekleniyor. Öte yandan, bunun Avrupa Komisyonu ile olan görüşme öncesinde önemli koz oluyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Activision Blizzard Satın Alımı CMA Engeline Takıldı


Geçtiğimiz yıldan bu yana devam eden ve yaşanan yeni gelişmeleri de sizlere aktardığımız Activision Blizzard satın alım sürecinde yeni bir dönemeç yaklaşıyor. Bir önceki haberimizde de aktardığımız üzere, Birleşik Krallık oyuncuları için daha yüksek oyun ücretlerinin, daha az seçeneğin veya yeniliğin yanı sıra Microsoft ve Sony arasındaki önemli rekabetin zayıflayarak oyunculara zarar verebileceğini düşündüğünü dile getirmişti, CMA. Buna karşılık olarak bazı önerilerde bulunan kuruluş, hem Microsoft hem de Sony tarafına ek süre vermişti.

Microsoft ve Nintendo Call of Duty Anlaşması Sonuçlandı

Bugün ise Microsoft adına, iyi bir koz olarak kullanılabilecek önemli bir gelişme yaşandı. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz aylarda, Amerika menşeli şirket tarafından hem Nintendo hem de Sony tarafına anlaşma teklifleri götürülmüştü. Bu tekliflerden Nintendo için sunulan tamamlandı. Satın alımın gerçekleşmesi durumunda ise, on yıl boyunca çıkan her yeni Call of Duty oyunu Xbox konsolları ile aynı gün eksiksiz içerik ve özellik ile Japon şirketin konsollarına da çıkacak.

Nihayete erdirilen bu anlaşmanın zamanlamasının, Avrupa Komisyonu’nun karşısına çıkacağı günün öncesinde, gayet iyi olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü bu, Microsoft tarafından FTC’ye verilen sözün sonuna kadar arkasında durulduğunun göstergesi oldu. Tarafları ikna edebilmek için de önemli bir koz olacak.

Şu an için bu anlaşmanın başlangıç tarihi belirtilmiş değil. Bunun için elbette Activision Blizzard satın alımının tamamlanması beklenecek ve bu noktada, Avrupa Birliği kararını 26 Nisan 2023 tarihinde verecek. Bununla birlikte, bu yılın Call of Duty oyununun anlaşmaya dahil olup olmadığı bilinmediği için tahminen önümüzdeki seneyle birlikte Call of Duty oyunları da Nintendo konsollarına çıkmaya başlayacaktır.

Exit mobile version