Microsoft Reklamlı Game Pass Planı Üzerinde Çalışıyor

Game Pass için alternatif yollar deneniyor...

Görünüşe göre, Microsoft reklamlı Game Pass planı üzerinde çalışıyor. Şu an için ne zaman hayata geçirileceği bilinmiyor olsa da, promosyonlar yakında başlayacak gibi.


İlginizi Çekebilir: Game Pass Aralık Oyunları Sızdırıldı (Güncel)


Geçtiğimiz günlerde Microsoft Gaming Finans Direktörü Tim Stuart tarafından ortaya atılan, ama çok geçmeden Microsoft Gaming Üst Yöneticisi Phil Spencer tarafından yalanlanan Games Pass servisinin PlayStation ve Nintendo konsollarına geleceği yönündeki söylemler ile karşılaşmıştık. Büyük tartışmalara yol açan bu söylemlerin ardından, şimdi de Microsoft reklamlı Game Pass planı üzerinde çalışıyor.

Microsoft Reklamlı Game Pass Planı ile Karşımıza Çıkacak

Microsoft Gaming Finans Direktörü Tim Stuart tarafından Wells Fargo sırasındaki dile getirilene göre, otuz saniyelik reklam izlemeleri karşılığında kullanıcılara iki saatlik Game Pass erişimi hakkı sunulacak. Bütün kullanıcılara sunulacak olan bu teklif, aslında Premium abonesi olmayanlar veya ücretsiz mobil oyunu oynayanlar için aşina olunan bir durum olarak görülebilir. Haliyle cazip bir teklif olduğu da söylenebilir.

Daha Ucuz Game Pass Abonelik Planı Gelebilir

Bir hatırlatma yapmak gerekirse, Microsoft daha önceden gerek Xbox Insider programı ve gerekse de daha başka yollar ile anket yapmış ve kullanıcılara reklam görüntüleme karşılığında Xbox Game Pass erişimi isteyip istemeyecekleri sorulmuştu.

Ayrıca güvenlik araştırmacısı Title_OS, Xbox işletim sisteminden bazı kod parçacıklarını paylaşmış ve ücretli abonelik servisine on beş dakikalık bloklar halinde ‘Kazanılan Zaman’ temeline dayalı erişim sağlayan sistemler gelebileceğini öne sürmüştü.

Görünen o ki Microsoft, kullanıcılara Game Pass kütüphanesine erişebilmeleri için alternatif yolları devreye sokmak üzerine çalışmalar yapıyor. Ne şekilde olacağı belli değil iken, Microsoft Gaming Finans Direktörü Tim Stuart tarafından bunun bulut oyunları ve belirli pazarlar ile sınırlı kalacağı söyleniyor.

Exit mobile version