Microsoft Project Moorcroft Programını Duyurdu

Önce Sony, şimdi de Microsoft...

Microsoft Project Moorcroft Programını Duyurdu

Sony Interactive Entertainment sonrasında, Microsoft Project Moorcroft programını duyurdu. Game Pass servisine entegre edilecek bu program, herhangi bir oyunu satın almadan veya sisteminize indirmeden önce deneme imkanı sunacak. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Game Pass Haziran 2022 Oyunları Belli Oldu


Sony Interactive Entertainment tarafından yenilenmiş PlayStation Plus servisi duyurulduğunda, üç farklı seçeneğe ek olarak, büyük bütçeli oyunlar için de sınırlı süreli demoların geri dönüş yapacağını öğrenmiştik. İlk olarak PlayStation 3 neslinde sunulan bu imkan, bu biz oyuncular için satın alımdan önce nihai kararı verebilmek adına önemli bir adım olmuştu.

Microsoft Project Moorcroft Programı ile Geliyor

Yakın bir zaman önce ortaya atılan bir iddia, benzer bir sistemi Microsoft cephesinin de planlandığına işaret etmişti. Bugün ise resmi duyuru geldi. Amerika menşeli yazılım devi ve konsol üreticisi, Project Moorcroft programının duyurusunu yaptı.

Önümüzdeki yıl faaliyete geçecek yeni program, Game Pass servisine dahil olacak ve abonelere satışa sunulacak olan oyunların demolarına erişim imkanı sunacak. Söylenene göre Microsoft, bu demoların hazırlanması için geliştiricilere ücret de ödeyecek. Ne var ki henüz demolar için süre sınırının koyulup koyulmadığı veya çıkış gününden itibaren ne kadar bir süre Game Pass servisinde kalmaya devam edeceğine dair bir açıklama yapılmış değil.

Program bağımsız oyunlar için hazırlanacak olan demolar ile başlayacak. Bu süreçte bağımsız geliştiriciler demolar hakkında veri elde ederek, oyuncuların ilgisini görebilecekler. Bu da, tam sürüm çıkana kadar oyunu daha ilgi çekici hale getirmek için de fırsat sunmuş olacak.

Bildiğiniz gibi COVID-19 öncesinde fiziksel olarak düzenlenen oyun fuarlarına katılımda bulunanlar, çıkışı beklenen oyunların demolarını etkinlik alanına kurulan sistemlerde deneme fırsatı buluyorlardı. Duyurunun akabinde yapılan bir röportaj sırasında konuşan şirket başkan yardımcısı Sarah Bond, yanlarında stüdyodan birinin direktiflerde de bulunduğu bu deneyimin benzerini oyunculara Game Pass üzerinde yaşatabilmek için böyle bir program hazırladıklarını söylüyor.

Öte yandan hazırlanacak olan demolar için geliştiricilere neden ücret ödeyeceklerine de değinen Bond, yaptıkları her şeyin oyunculara ve üreticilere de fayda sağlamasının kendileri için önemli olduğunu dile getiriyor. Haliyle programı oluştururken ve yapılandırır iken, bu durumu da göz önünde bulundurmuşlar.

Exit mobile version