Microsoft’un PlayStation 5 Pro ve Slim Tahminleri Ortaya Çıktı

Microsoft ilginç tahminlerde bulunmuş...

FTC ile Microsoft arasında devam eden dava sürecinde, mahkemeye sunulan belgelerde Microsoft‘un PlayStation 5 Pro ve Slim tahminleri de bulunuyor. Bu tahminler bazı rastlantılar açısından ilginç oldu. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Microsoft Yüzden Fazla Satın Alım Planlıyormuş!


Bildiğiniz gibi satışa sunulan ilk PlayStation konsoluna ek olarak bir de Slim model oyuncuların beğenisine sunuluyor. Bu model standart olandan bir süre sonra satışa çıkıyor ve hem daha az yer kaplamasına ek olarak, teknik anlamda bazı değişikliklerle de geliyor.

Bu ‘Slim’ model, PlayStation 2, PlayStation 3 ve PlayStation 4 için de satışa sunulmuş iken, şimdi de PlayStation 5 içi gündemde ve görünüşe göre Microsoft şirketinin bu konuda bazı tahminleri var.

Microsoft’un PlayStation 5 Pro ve Slim Tahminleri Neler?

Bildiğiniz gibi FTC ile Microsoft arasında devam eden dava sürecinde, mahkemeye sunulan belgeler ile pek çok şey öğrenmiştik. Geliştirici ve yayıncı satın alımı planlarından geliştirilme aşamasında olup da henüz duyurulmamış olan oyunlara kadar pek çok detayın yer aldığı bu belgelerde, PlayStation 5 Slim modelinin de adı geçiyor ve Microsoft tarafından beklenene göre bu yıl içerisinde satışa sunulacak.

Yüz dolar daha ucuz olup da teknik anlamda biraz daha düşük özelliklere sahip olacağı tahmin edilen modelin, disksiz PlayStation 5 ile aynı fiyat yani 399.99 dolar üzerinden oyuncuların beğenisine sunulacağı tahmin edilmiş.

PlayStation 5 Pro Öncesinde Yeni Sony Donanımı Görebiliriz

Belgelerde ayrıca PlayStation 5 Pro için de yazılı bazı şeyler var. Hatırlayacağınız üzere bir önceki nesilde Sony, Pro ve Slim PlayStation 4 modellerini 2016 yılının son çeyreğinde satışa sunmuştu. Her ne kadar Japon teknoloji devi tarafından resmi bir açıklamayı bırakın imada dahi bulunulmamış iken, Microsoft bu modelin de yakın gelecekte oyuncular ile buluşturulacağını tahmin etmiş.

Bu noktada ilginç bir bilgiyi de sizlerle paylaşalım. Söz konusu belgelerde, Amerika menşeli şirketin Sony cephesinin PlayStation 5 konsolunun taşınabilir bir versiyonunu üç yüz doların altında satışa sunmasını bekledikleri yazılı. Bahsi geçen ‘taşınabilir bir versiyon’ elbette PlayStation Showcase 2023 sırasında duyurulmuş olan Project Q oluyor.

Bir diğer ilginç detay ise, Microsoft şirketinin bu tahminlerinin PlayStation 5 konsolunun satış rekorları kırdığı bazı ülkelerde yüz dolar daha ucuzladığı bir zamana denk geldi. Yani diğer bir deyişle, Pro ve Slim modelleri öncesinde bir stok boşaltması hedefleniyor gibi görünüyor.

Bakalım belgelerde ortaya çıkan bu bilgilerin ardından, Japon teknoloji devinden nasıl bir açıklama gelecek? Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version