Microsoft Güvenlik Açığı Konusunda Uyardı!

Windows Yazdırma Biriktiricisi Yeniden Gündemde

Microsoft güvenlik açığı konusunda önemli bir uyarıda bulundu: Windows, Windows Yazdırma Biriktiricisi hizmetindeki önemli bir güvenlik açığına ev sahipliği yapıyor!


Benzer İçerik: Windows 11 Oyunculara Neler Sunuyor?


Microsoft Güvenlik Açığı için Açıklama Yaptı: Windows 11 Kullanıcıları Tehlikede mi?

Microsoft tarafından yapılan açıklamalara göre Windows Yazdırma Biriktiricisi, önemli bir güvenlik açığı barındırıyor. Şirket bu güvenlik açığını derecelendirmemiş olsa da, saldırganların uzaktan kod yürütmesine olanak tanıyabileceğini belirttiler.

Black Hat konferansı sırasında ayrıntılı olarak sunulması beklenen güvenlik açığının, Microsoft tarafından yamalandığı düşünülüyordu. Öte taraftan durumun bu şekilde olmadığı açıklandı.

Bleeping Computer raporlarına göre hala sistemi etkileyen bu güvenlik açığı, şirketin kendisini dahi zarara uğratabilecek kapılar içeriyor. Tabii ki aynı durum, kullanıcılar için de geçerli.

Siber güvenlik şirketi tarafından yapılan açıklamada güvenlik açığının, saldırganların uzaktan kod yürütmeyi kullanmasına olanak tanıyabileceği, böylece kötü programlar yükleyebileceği, verileri değiştirebileceği ve tam yönetici haklarına sahip yeni hesaplar oluşturabileceğinin altı çizildi.

 

 

Alınan Önlemler Neler?

Microsoft, söz konusu güvenlik ağının tüm Windows sürümlerinde yer aldığını kabul etti ancak bu açıktan kaynaklanan bir saldırının olup olmadığı konusunda net bir işaretin olmadığını vurguladı.

Şirket, bu sorunu çözebilmek için söz konusu hizmeti en baştan ele alacak.

Microsoft söz konusu soruna karşı bir yama üzerinde çalıştığını da vurguladı ancak bu yama gelene kadar, Windows Yazdırma Biriktiricisi’nin devre dışı bırakılması gerektiği konusunda uyarı yaptı.


Benzer İçerik: Windows 11 Oyunculara Neler Sunuyor?


Windows Yazdırma Biriktiricisi hizmetindeki güvenlik açıkları, sistem yöneticileri için yıllardır bir baş ağrısı olmuştur. Hatırlarsanız ki en meşhur örnek Stuxnet olarak isimlendirilen bir virüstü.

Söz konusu virüs, buradaki bir açığı kullanarak ciddi tehlikelere yol açmıştı.

Exit mobile version