Microsoft El Konsolu Pazarına Girebilir: Yeni Xbox, 2 Modelle Çıkabilir

Bir de böyle deneyelim mi diyorlar?

Microsoft El Konsolu Pazarına Girebilir Yeni Xbox, 2 Modelle Çıkabilir

Ortaya atılan yeni iddialara bakılırsa, Microsoft el konsolu pazarına girecek gibi görünüyor. Yeni nesil Xbox konsolu için iki farklı model planlanıyormuş. Birisi ev konsolu ve diğer de taşınabilir konsol olacak şekilde çalışılıyormuş.


İlginizi Çekebilir: Beklenen Xbox Etkinliği Önümüzdeki Hafta Düzenlenecek


Mevcut nesil konsollar ve geliştirilmekte olan oyunlar ile ilgili yeni gelişmeler yaşanır iken, bir yandan da yeni nesil konsolların ne zaman geleceği de merak ediliyor. Her ne kadar Microsoft FTC ile duruşmasında 2028 yılını öngörmüş olsa da, normal yaşam döngüsünü düşündüğümüzde 2026 yılında PlayStation 6 ve yeni Xbox ile buluşmamız bekleniyor.

Microsoft El Konsolu Pazarına Giriyor Söylentileri

Yakın bir zaman önce yaşanan sızıntılarda yeni nesil PlayStation konsolunda AMD Zen 4 mimarisinin kullanılacağı söylenir iken, Xbox tarafında da yeni bir gelişme yaşandı. Son gerçekleştirilen XNC yayını sırasında Middleagegameguy tarafından söylenene bakılırsa, sıradaki konsol 2026 yılında ve iki farklı model ile satışa sunulacak.

Modellerden pahalı olanı Xbox One ve Xbox Series yapısında olacak iken, Surface ekibi tarafından geliştirilen ucuz olanı ise Switch benzeri olacakmış. Yani istediğimiz an televizyona bağlayabilecek ve elde taşıyabilecekmişiz. Bu modelin bütünleşik kontrolleri ve dokunmatik ekranı olacakmış ve Xbox oyunlarını gerçek kalitede oynatabilen bulut servisini de destekleyecekmiş.

Bildiğiniz gibi Microsoft şirketinin stratejisi nesiller boyunca değişim gösteriyor ve bu açıdan bakınca, taşınabilir cihaz pazarına olası giriş yapması da sürpriz olmayacaktır. Elbette bu henüz resmi olarak teyit edilmediği için, Middleagegameguy tarafından yapılan açıklamaları, her zaman olduğu gibi, bir söylenti olarak kenarda tutmakta fayda var.

Exit mobile version