Microsoft ‘Artık Yeter’ Diyen Bir Oyuncunun Davası ile Karşı Karşıya

Artık ne kadar sinirlendiyse..

Donald McFadden tarafından açılan yeni bir davada Microsoft, Xbox One kontrolöründe ‘bilinen bir sorunu bilmemezlikten gelmekle’ suçlanıyor. İşte kafa karıştırıcı bazı detaylar!


İlginizi Çekebilir: The Last of Us Part 2 Sızıntılarını Kimin Yaptığı Açığa Çıktı!


Microsoft Hatasını Kabul Etmiyor mu?

İnternette ufak bir tarama yaptığınızda pek çok Xbox One kullanıcısının kontrolör ile bazı sorunlar yaşadığını görmeniz mümkün. Özellikle analog bu noktada en problemli bileşenlerden birisi gibi gözüküyor.

Daha çok analog sapması (stick drift) olarak da bilinen bu hata genellikle uzun süreli kullanımın ardından ortaya çıkan sinir bozucu bir kontrolör hatasıdır. Fark edebileceğiniz üzere analoglar hasara, aşınmaya ve yıpranmaya karşı oldukça duyarlı bir yapıda ve bu bir yerden sonra analog ile bir temas kurmasanız dahi karakterin ya da ekranın kendi kendi hareket etmesi ile sonuçlanabiliyor.

Microsoft

Söz konusu sorunu Xbox Elite Wireless Controller Series 2 ile yaşayan McFadden, bu sorunun ardından ikinci bir kontrolör alarak yoluna devam etmeyi seçti. Nitekim üç ya da dört ay içerisinde aynı sorunu yaşadı. Yeni bir kontrolör için para ödemeyi istemeyen McFadden, kolu kendisi tamir etmeye çalışmak için önemli bir zaman harcasa da bunda başarılı olamadı.

Bunun ardından şirkete dava açan McFadden, bu konunun oldukça iyi bilindiğini çünkü internette basit bir arama ile binlerce örneğe ulaşabileceklerini vurguladı.

Söz konusu davanın detaylarına göre Microsoft, Xbox One modellerinin kontrolörlerinde yaşanan bu hatayı bilmesine karşın bunu ücretsiz onarım programına sokmuyor. Davacıya göre söz konusu hata 90 gün süren garanti süresinin ardından gerçekleştiği için bu hatayı yaşayan kullanıcılar ücretli onarım yaptırmak durumunda kalıyor.

Bu sürecin ne kadar süreceği ya da nasıl sonuçlanacağı bilinmese de pek de şaşırtıcı olmayan bir şekilde iddiaların reddedilmesini ve uzun bir araştırma sürecinin başlamasını bekleyebiliriz. Peki siz bu şekilde bir hata ile karşılaştınız mı? Yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Exit mobile version