Microsoft Activision Blizzard Satın Alımı İçin Kritik Hamle Yapabilir

Kartlarda Birleşik Krallık piyasasından çekilmek de var!

MLex tarafından yayınlanan rapora bakılırsa, Microsoft Activision Blizzard satın alımı için elinden geleni ardına koymamayı göze almış. Bunun için gemileri dahi yakmaya hazır. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: AB Komisyonu Activision Blizzard Satın Alımını Onayladı!


Bildiğiniz gibi Activision Blizzard satın alımı için Microsoft, bir buçuk yıldır büyük bir uğraş veriyor. Zaman içerisinde pek çok ülkeye ek olarak, Avrupa Komisyonu da onay vermişti. Gerçi bu satın alımı Birleşik Krallık’ta yaşayan oyuncuların bilhassa bulut servisi açısından olumsuz yönde etkileneceği endişesi ile onaylamayan CMA, Avrupa Komisyonu tarafından verilen kararı eleştirmiş ve kendi kararının da sonuna kadar arkasında duracağını yinelemişti.

ock-microsoft-from-acquiring-activision-blizz_c27c

Microsoft Activision Blizzard Satın Alımı İçin Neler Planlıyor?

Her ne kadar çoğu ülke satın alıma onay vermiş olsa da, Microsoft tarafından aşılması gereken büyük bir engel var ve bu CMA engelini alternatif bir seçenek ile aşmanın planları yapılıyormuş gibi görünüyor. Yani anlayacağınız, Amerika menşeli şirket bu satın alımı öyle veya böyle tamamlamak istiyor. Bahsi geçen plan ise, Birleşik Krallık piyasasından çekilmek.

MLex tarafından yayınlanan rapora bakılırsa Microsoft, olaylı satın alımı tamamlamayabilmek için Birleşik Krallık piyasasından çekilmeyi düşünüyor. Hal böyle olunca, ülkede yaşayan oyuncular da Activision Blizzard dağıtımcı konumunda bulunmayacağı için oyunları resmi olarak birinci taraftan satın alamayacaklar. Bunun olabilmesi için de Call of Duty yayıncısının CMA yetki alanının dışına çıkması gerekecek. Sonrasında ise, başka bir Avrupa ülkesindeki dağıtımcı ile anlaşarak oyunlarının satışına bu şekilde devam edebilir. Elbette bunun Microsoft açısından zorlayıcı bir süreç olacağı da söyleniyor.

Bir başka seçenek ise CMA tarafından verilen kararın tamamıyla görmezden gelinerek satın alımın tamamlanması ve sonrasında da Birleşik Krallık düzenleyicileri yasal bir savaş başlatmak.

Elbette bu noktada hem Activision Blizzard hem de Microsoft tarafından önemli avukatlar ile anlaşılarak CMA tarafından yapılan temyiz başvuruları var ve sonuçları bekleniyor. Bakalım ilerleyen zaman zarfında gelişmeler ne yönde olacak? Yakından takipteyiz.

Exit mobile version