Metro Animatörü, Ukrayna Savaşında Hayatını Kaybetti

Oyun dünyasından bir yıldız daha kaydı...

Metro Animatörü, Ukrayna Savaşında Hayatını Kaybetti

Metro animatörü Andrii ‘Nizrok’ Korzinkin, Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş sırasında hayatını kaybetti. Bu üzücü haberi Remedy Entertainment stüdyosundan Oynanış Tasarımcısı Leonid Stepanov, yaptığı paylaşım ile duyurdu.


İlginizi Çekebilir: STALKER 2, Sorun Yaşamaya Devam Ediyor


Bildiğiniz gibi Rus ordusunun Şubat ayında Ukrayna topraklarını işgal etmesi ile korkunç bir savaş patlak vermişti. Bu savaşın birçok farklı etkisinin olduğu su götürmez bir gerçek. Sayısız masum insanın yaşamının sona ermesi, hayatta kalmayı başaranların yaşamlarının ise halen tehdit altında olduğu ve bundan da zaten geliştirilme süreci sürekli sekteye uğrayan S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl ile haberdar olmuştuk.

Metro Animatörü, Ukrayna Savaşında Öldü

Yakın bir zaman önce ise fazlasıyla üzücü bir başka haber ile karşılaştık. Remedy Entertainment stüdyosundan Oynanış Tasarımcısı Leonid Stepanov, paylaştığı bir Twitter gönderisi ile daha önceden 4A Games çatısı altında birlikte çalıştığı ve Metro oyunlarında animasyon tasarımcısı olan Andrii ‘Nizrok’ Korzinkin’in Ukrayna savaşı sırasında katıldığı muharebe görevinde hayatını kaybettiğini bildirdi.

Twitter paylaşımında Korzinkin’in yetenekli bir animatör olduğunu söyleyen Stepanov, inanılmaz bir insan ve gerçek bir kahraman olduğunu da sözlerine eklemiş. Sonraki paylaşımlarında ise arkadaşının çok sayıda kaliteli animasyona imza attığından ve Cory Barlog’un çalışmalarından ilham aldığından bahsediyor. Öyle ki, yönetmenlik ve sinematografisinden çok etkilenmiş ve Barlog’un izlediği yolu da beğeniyormuş. Bu vesile ile yeteneklerini ve oyun geliştirme için gereken becerilerini de genişletmiş. Günün birinde hayalindeki projeyi de yaratmayı istiyormuş. Ne yazık ki artık bu mümkün olamayacak.

Exit mobile version