Metal Gear Solid Remake, PS5 için Geliştiriliyor Olabilir

The Game Awards 2022 sırasında duyurulması bekleniyormuş...

Ortaya atılan yeni bir iddiaya göre, PlayStation 5 için geliştirilme aşamasında olan Metal Gear Solid Remake projesi var. Şu an için Konami veya Virtuos tarafından bir açıklamanın yapılmadığı iddianın detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Silent Hill 2 Remake, Geliştirilme Aşamasının Sonlarındaymış


Geçmişte Silent Hill serisi kadar Metal Gear Solid serisiyle ile ilgili de birçok söylenti duymuştuk. 2021 yılının Ekim ayı içerisinde çıkan söylentiler ile Singapur merkezli Virtuous stüdyosunun Metal Gear Solid 3 Remake üzerinde çalıştığı iddia edilmişti. Şu an için ne serinin haklarını elinde bulunduran Konami ne de Virtuous tarafından aydınlatıcı bilgi ile karşılaşmış değiliz.

Metal-Gear-Solid-The-Twin-Snakes_1

PlayStation 5 için Metal Gear Solid Remake Mi Geliyor?

Şimdi de İspanyol site AreaJugones tarafından, orijinal Metal Gear Solid oyununun PlayStation 5 için yeniden yapıldığı iddia edildi. Belirtilene göre bu yeniden yapım, birkaç yıldır sürdürülüyormuş ve aynı Demon’s Souls gibi tamamıyla mevcut nesil konsolun gücünden istifade edilerek geliştirilmekte olduğu söylenmiş.

Sitenin iddiada bulunurken aldığı bilginin kaynağı, duyurunun yakın bir zamanda yapılacağını belirtmiş. Her ne kadar bir kesinlik belirtilmemiş olsa da, The Game Awards şovunda karşımıza çıkacağı düşünülüyor. Bu noktada bize düşen ise şimdilik bu bilgiyi söylenti olarak bir kenarda tutmak ve yaşanacak gelişmeleri beklemek olacak. Ancak Silent Hill serisi için bir iyilik yapmış olan Konami, elbet aynı iyiliği Metal Gear Solid için de yapacaktır. İş ki zamanını bilelim.

Son olarak, Ağustos ayında esmi Konami mağazası sosyal medya hesabı üzerinden yapılan bir duyuru ile Japon oyun devinin hem klasik hem de gelecekte çıkacak oyunlarının Konami mağazası ve Steam üzerinden yayınlanacağını duyurmuştu. İndirilebilir içerikleri ile yirmi üç kadar oyundan bahsedilmişti. Şu an için bu yönde henüz yeni bir gelişmenin yaşanmadığını da belirtelim.

Exit mobile version