Metal Gear Solid 3 Remake Geliştiriliyor Olabilir

Olabilir mi öyle bir şey? Lütfen olsun çünkü!

Metal Gear Solid 3 Remake gerçekten geliştirilme aşamasında olabilir. Yaşanan son gelişme, ihtimalleri güçlendirmiş gibi görünüyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Konami Yeni SH ve MGS Oyunları Geliştiriyor Olabilir


Geçtiğimiz haftalarda VGC tarafından ortaya atılan bir rapor çok konuşulmuştu. Bahsi geçen bu rapor, Konami firmasının elinin altındaki büyük markalar ile geri dönme çalışması içerisinde olduğuna işaret ediyordu. Öyle ki Castlevania serisinin sil baştan alınacak olmasının yanı sıra, yeni Metal Gear Solid ve Silent Hill oyunlarının da geliştirilme aşamasında olduğu söyleniyordu.

Bildiğiniz gibi uzun zamandır belirli aralıklarla Metal Gear Solid 3 Remake söylentileri duymuştuk. İçlerinden hiçbirinin Konami tarafından resmi olarak onaylanmadığı bu söylentilere, VGC raporu ile bir yenisi daha eklenmişti. Öncekilerde olduğu gibi bu yenisine de şimdilik Japon oyun yayıncısı tarafından geri dönüş dahi yapılmış değil.

Ne var ki yakın bir zaman önce yaşanan yeni bir gelişme, durumun söylentiden öteye taşınmasına işaret olabilir. Yani sizlerle önceden paylaştığımız haberde olduğu gibi, Virtuos gerçekten de Metal Gear Solid 3 Remake üzerinde çalışıyor olabilir.

Metal Gear Solid 3 Remake Virtuos

Metal Gear Solid 3 Remake Geliyor Mu?

Yine VGC sitesine yansıyan bir habere göre, Virtuos Baş Programcısı Zhiyang Li’nin LinkedIn profilinde duyurusu yapılmamış bir oyun üzerinde 2018 yılının Ekim ayından beri çalıştığından bahsediyor. Dahası ise AAA seviyesinde olan bu projeye bağlı olarak, kullanılacak olan motorun oyunun çıkacağı platformlarda 4K çözünürlük desteği sunabilmesi için geliştirildiğine dair detaylara da yer verilmiş olduğu görülebiliyor.

Konami firmasının yeni konsollar için yeniden yapım Metal Gear Solid ve Silent Hill oyunları için kapıyı kapatmadıklarına dair dikkat çeken açıklamalar yapmış olması, elbette bu haberimizin konusu olan yeniden yapım Metal Gear Solid 3 ihtimalini biraz daha güçlendiriyor. Ancak resmi açıklamanın yapılmasını beklemek, her zaman olduğu gibi en doğrusu olacaktır.

2004 yılında kurulmuş olan Singapur merkezli Virtuos stüdyosunun, AAA oyunların geliştirilmesine yardımcı olmak ve mevcut oyunları güncel platformlara taşımak konusunda da engin tecrübeye sahip olduğunu söyleyelim. Son olarak Dark Souls Remastered, The Outer Worlds ve L.A. Noire’in Switch versiyonlarının yanı sıra Battlefield 1, Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu ve Horizon: Zero Dawn oyunlarına sanat ve içerik anlamında katkı sağlamışlardı.

Exit mobile version