Max Payne ve Max Payne 2 Remake Projesi Duyuruldu!

Haftanın bir diğer sürprizi de Remedy Entertainment'tan geldi...

Max Payne ve Max Payne 2 Remake Projesi Duyuruldu!

Remedy Entertainment, Max Payne ve Max Payne 2 Remake projesi ile büyük bir sürprize imza attı. Yakın bir zaman önce yapılan duyurunun detayları haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Remedy Tencent ile Vanguard Üzerinde Çalışıyor


Remedy Entertainment tarafından 2001 yılında oyun dünyasına kazandırılan Max Payne, döneminin en şahane oyunlarından biriydi. İlk olarak Matrix filminde gördüğümüz, aksiyon sahnelerinde kullanılan Bullet Time özelliği ile dikkatleri üzerine çekmiş ve eleştirmenlerden tarafından oldukça beğenilmişti.

2003 yılında çıkan ve satış anlamında beklentilerin altında kalan devam oyununun ardından el değiştiren seri, Rockstar Studios tarafından geliştirilen üçüncü oyun ile 2012 yılında son kez karşımıza çıkmıştı.

Uzun zamandan beri dördüncü oyununun hayali ile yaşamış olsak da, Grand Theft Auto ve Red Dead Redemption arasında mekik dokuyan Rockstar Games hiçbir zaman müjdeli duyuru ile karşımıza çıkmamıştı.

On yıllık sessizliğin ardından, Max Payne bu nesilde sürpriz bir geri dönüşe imza atıyor. Ancak bu, yeni bir oyun ile yeniden yapımlar ile olacak. Geçtiğimiz dakikalarda Remedy Entertainment tarafından yapılan açıklama ile PC, PlayStation 5 ve Xbox Series için ilk iki oyunun tek bir paket halinde Max Payne 1&2 adı altında yeniden yapılacağı proje duyuruldu.

Max Payne ve Max Payne 2 Remake Projesi Geliyor!

Halihazırda konsept geliştirme aşamasında olan proje hakkında ilk etapta verilen detaylara göre, Quantum Break ve Control oyunlarında kullanılan Northlight ile güçlendirilecek ve Finlandiya menşeli stüdyonun tipik AAA seviyesinde olacak projenin geliştirme bütçesini Rockstar Games karşılayacak. Anlaşma şartınca Remedy Entertainment, Rockstar Games geliştirme, pazarlama ve dağıtım ile yayın için ödediği masrafları çıkardıktan sonra elde edilen geliri alacak.

Konu ile ilgili olarak basın bildirisinde açıklamada bulunan Rockstar Games kurucusu Sam Houser, Remedy Entertainment stüdyosundaki eski dostlarının orijinal Max Payne oyunlarını yeniden yapma konusunda kendilerine danıştıklarında büyük heyecan duyduğunu söylüyor. Yıllar boyunca geliştiricinin bünyesinden çıkan yapımları büyük beğeni ile karşıladıklarını ve bu nedenle de yeni projeye yeşil ışık yaktıklarını dile getiriyor.

Şu an için esas geliştirilme aşamasına dahi geçilmediği için, merak ettiğimiz detaylar için uzun bir süre boyunca beklememiz gerekebilir. Tabii ki beklenmedik sızıntılar ile karşılaşmamız da olası. Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version