Max Payne 1 & 2 Remake ve Control 2 Oyunları Hakkında Son Durum

Heyecanla bekliyoruz...

Yakın bir zaman önce finansal rapor yayınlayan Remedy Entertainment, geliştirilme aşamasındaki Max Payne 1 & 2 Remake ve Control 2 oyunları ile ilgili genel bir bilgilendirme yaptı.


İlginizi Çekebilir: Alan Wake 2 Genişleme Paketleri Detaylandırıldı


Bildiğiniz gibi uzun zamandır Finlandiya menşeli stüdyonun odak noktasında olan Alan Wake 2, geçtiğimiz günlerde satışa sunuldu. Halihazırda güncellemeler ile çeşitli sorunlar giderilmeye çalışılır iken, geri planda geliştirilmesine ağırdan alınarak devam edilen Max Payne 1 & 2 Remake ve Control 2 oyunları artık biraz daha ön plana çıkmaya başlayabilir. Yayınlanan güncel finansal raporda ise son durum hakkında merak edilen detaylar ortaya çıkartıldı.

Max Payne 2 The Fall of Max Payne Yeniden Satışta!

Max Payne 1 & 2 Remake ve Control 2 Oyunları Ne Durumda?

Geçtiğimiz yılın Nisan ayında duyurulmuş olan Max Payne 1 & 2 Remake, Rockstar Games ortaklığında geliştiriliyor. Bu yılın Nisan ayı içerisinde yapılan açıklama ile ‘proof of concept’ dediğimiz, bir projenin uygulanabilirliğinin gösterilmesi için belirli bir yöntemin veya fikrin gerçekleştirilmesi aşamasındaydı. Son gelen bilgiye bakılırsa, tarzı ve kapsamı belirlenmiş ve iyi organize edilmiş bir ekip ile tam anlamıyla geliştirme aşamasına geçilme noktasındaymış. Diğer bir deyişle, geliştirilme öncesi hazırlıklar tamamlanmış durumda olduğu söyleniyor.

Diğer yandan, Control evreninde geçecek olan Condor kod adlı oyunun da aynı Max Payne 1 & 2 Remake gibi ‘proof of concept’ aşamasını geride bırakmış ve tam anlamıyla geliştirilme aşamasına geçiş için hazır hale getirilmiş. Bahsi geçen oyunda, Northlight motorunun kullanılacağını ve dört oyunculu PvE olarak karşımıza çıkacak olan bir çok oyunculu oyun olacağını bir kez daha hatırlatalım.

Son olarak Control 2’ye de değinen Remedy Entertainment, halen ‘proof of concept’ aşamasında olduğunu söyledi. Yeni Control için planların epey iddialı olduğunu ve hem tasarımlar, hem de oyunun genel yapısı açısından iyi aşama kaydettiklerini de sözlerine ekliyor. Bir sonraki aşamaya geçmeden önce, kilit elementler üzerinde deneyler yapılacakmış.

Exit mobile version