Matrix Uyanıyor Teknoloji Demosu PC’de Nasıl Çalışıyor?

Maalesef şimdilik beklentilerin altında kalan bir performans söz konusu...

Matrix Uyanıyor Teknoloji Demosu PC'de Nasıl Çalışıyor

Matrix Uyanıyor teknoloji demosu PC oynanış videosu yayınlandı. Daha önceden konsollarda yayınlanan teknoloji demosu, bakalım bu platformlarda nasıl bir performans gösteriyor? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Yeni Tomb Raider Unreal Engine 5 ile Geliştirilme Aşamasında


Bildiğiniz gibi Matrix: Resurrections filminin vizyona girişi öncesinde, Epic Games ve ortaklarının yanı sıra Lana Wachowski’nin de dahil olduğu orijinal film ekibi üyeleri tarafından oluşturulmuş olan Matrix Uyanıyor: Bir Unreal Engine 5 Deneyimi, Aralık ayı içerisinde PlayStation 5 ve Xbox Series için yayınlanmıştı. Ücretsiz olarak indirilmeye sunulmuş olan bu teknoloji demosu, Carrie-Anne Moss ve Keanu Reeves ikilisinin performanslarını da içeren Matrix dünyasına yeni nesil grafik motoru ile dalış yapmamızı sağlamıştı.

Aksiyona doyduğumuz giriş kısmının ardından, bizlere sunulan ve MetaHuman ile oluşturulmuş karakterler, araçlar ve binalar ile dolu şehirde serbestçe dolaşma fırsatı buluyorduk. Buna ek olarak, tercihen efektler ve değerler ile oynayarak, şehrin farklı katmanlarını görebilme imkanımız da oluyordu.

State of Unreal 2022 sunumu ile gerçekleştirilen Unreal Engine 5 motorunun resmi olarak çıkışı ile Matrix Uyanıyor: Bir Unreal Engine 5 Deneyimi’nin, uzun zamandır bekleyişte olan PC kullanıcıları için de artık indirilebilir durumda olduğunu söyleyelim.

Matrix Uyanıyor Teknoloji Demosu PC Videosu

Youtube kullanıcısı AJ Gaming, bahsi geçen teknoloji demosunu Intel i9 12900K işlemcili ve NVIDIA GeForce RTX 3090 ekran kartlı son teknoloji bilgisayarında denemiş. Ne var ki sonuç, beklenen altında kalmış olduğu görülüyor.

Aşağıdan izleyebileceğiniz videoda da göreceğiniz üzere, akıcılık 30 FPS ile 50 FPS arasında değişiyor. AJ Gaming tarafından aktarılana göre çözünürlük ayarı değiştirilemiyor iken, çözünürlük ise 1440p yani 4K bile değil. Ayrıca ekran kartı sonuna kadar kullanılır iken, aynı şeyi işlemci için söylemek pek mümkün olmuyor.

Anlaşılan o ki teknoloji demosu, Epic Games tarafından konsollardaki gibi tam ve bağımsız olarak değil de Unreal Engine 5 geliştiricilerinin gözden geçirebilmeleri için örnek bir proje olarak yayınlandığından dolayı PC için tam anlamıyla optimize edilmemiş gibi görünüyor.

AJ Gaming tarafından yayınlanan videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz. Keyifli seyirler dileriz!

Exit mobile version