Mass Effect 5, N7 Gününde Yeniden Ortaya Çıktı

BioWare, bizleri bilgilendirmeye devam ediyor...

Mass Effect 5, N7 Gününde Yeniden Ortaya Çıktı

Geliştirici stüdyo BioWare, Mass Effect 5 için yeni bir paylaşımda bulundu. Bu paylaşımın ardından, hayranlar da çeşitli teoriler üretmeye başladılar. Ayrıca oyunun geliştirilme sürecine ilişkin birkaç bilgi de paylaşıldı. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Mass Effect Legendary Edition: En İlginç 10 Yenilik!


Çalışmaların 2019 yılına başladığını öğrendiğimiz yeni Mass Effect için ilk fragman, 2020 yılının The Game Awards şovu sırasında gösterilmişti. Geçtiğimiz yılın N7 gününde yeni bir posterin yayınlandığı oyunun geliştirici kadrosunda, son Deus Ex oyunlarının yazarı Mary DeMarle de Kıdemli Hikaye Anlatımı Yönetmeni olarak yer alıyor.

Mass Effect 5 için Özel Günde Yeni Bilgiler Verildi

Bu yılın N7 gününde ise BioWare stüdyosu tarafından yeni Mass Effect ile ilgili yeni açıklamalar geldi. Şimdilik nihai ismi söylenmemiş olan oyun için geliştirilme aşamasında olduğu ve sürecin olumlu bir şekilde devam ettiği belirtildi. Halihazırda yeni karakterler ve mekanlar üzerinde çalışılıyormuş. Ayrıca senaryo boyunca yeniden ziyaret edeceğimiz birçok mekan da bulunacakmış. İlk yayınlanan fragmanda zaten orijinal üçleme ile bağlantılı olabileceğine dair birtakım işaretler almıştık.

Bunların yanı sıra, kısa bir video da yayınlandı. Yirmi beş saniye uzunluğundaki bu video, stüdyonun yirmi beşinci yıla özel sanat kitabında da bulunan konsept sanat çalışmasının biraz daha net olanını gösteriyor.

Videonun yayınlanması ile elbette oyuncular da teoriler üretmeye başladılar. Öyle ki, MR7’nin (Mass Relay 7) yıldızlararası seyahat ağı olarak bilinen Mass Relay’in bir parçası olduğu tahmin ediliyor. Bununla birlikte, renginin turuncu olması ile de Cerberus grubunun işaret edildiği düşünülüyor.

Bir diğer ilginç sayılabilecek teori ise, sol alt köşedeki 11_07_90_000_1000-201.37.23. Buradaki ‘11_07_90’ ile 7 Kasım 2190 tarihine işaret edildiği yönünde tahminler bulunuyor. Haliyle yeni Mass Effect oyununun orijinal üçlemeden oldukça kısa bir süre geçeceğini düşündürtüyor.

Son olarak, N7 günü ile ilgili sayfa üzerinden aralarında Mass Effect Andromeda ve Anthem oyunlarında çalışmış olan Proje Yönetmeni Mike Gamble dahil geliştirici ekipte yer alan üyelerin bir kısmı tanıtılıyor. Aşağılara indiğimizde ise The Sims 4 için N7 kozmetikleri ve BioWare Gear, Shanshee, Dark Horse ve Volante Design mağazaları üzerinden ulaşabileceğiniz çeşitli ürünler ile ilgili listelemeler de karşımıza çıkıyor.

Exit mobile version