Mass Effect 5 Açık Dünya Oynanışı Geride Bırakabilir

Bakalım BioWare ne planlıyor?

Mass Effect 5 Açık Dünya Oynanışı Geride Bırakabilir

Şimdilik Electronic Arts veya BioWare stüdyosunun resmi bir açıklaması olmasa da, Windows Central sitesinden Jez Corden tarafından aktarılan bir bilgiye göre Mass Effect 5 açık dünya oynanışa sahip bir oyun olmayacak. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Dragon Age: Dreadwolf İçin Çok Fazla Bekleyebiliriz


Bildiğiniz gibi BioWare stüdyosu bütünüyle Dragon Age: Dreadwolf oyununa odaklanmış olsa da, geri planda Mass Effect 5 de yavaş yavaş geliştiriliyor. Yeni Dragon Age için 2024 yılının son çeyreği veya 2025 yılının başları hedeflendiği için, elbette ön hazırlık aşamasında olan yeni Mass Effect ile buluşmaya da yıllar var.

Mass Effect 5 Açık Dünya Oynanışı Geride Bırakacak Mı?

Bizleri Andromeda sonrasında nasıl bir oyunun beklediğini bilmiyoruz, ama Xbox Two podcast yayınına katılmış olan Windows Central gazetecisi Jez Corden ilginç bir bilgiyi paylaştı. Öyle ki yeni Mass Effect, 2017 yılında çıkmış olan oyunun ardından açık dünya oynanışı içermeyecek. Diğer bir deyiş ile orijinal üçlemedeki çizgisel oynanış yapısına geri dönüş yapılacak.

“Mass Effect’in açık dünyadan vazgeçeceğini ve klasik formülüne geri döneceğini duydum. % 100 doğru mu bilmiyorum, ama sektördeki söylenti bu.”

Bildiğiniz gibi serinin yeni oyunu halen geliştirilme aşamasında ve BioWare stüdyosunun nasıl bir plan içerisinde olduğunu resmi olarak bilemiyoruz. Haliyle pek çok değişim söz konusu olabilir. Mass Effect: Andromeda oyunun açık dünya tasarımı ve diğer bazı yönlerden aldığı eleştirileri göz önünde bulunduracak olursak, eski gelene geri dönmek çok da büyük sürpriz olmayacaktır.

Exit mobile version