Marvel’s Spider-Man Xbox Oyunu Olabilirmiş

Sony'ye nasip olmuş...

PlayStation 4 konsolunun kendisine özel birçok kaliteli oyunu olduğunu biliyoruz. Bunlardan bir tanesi olan Marvel’s Spider-Man Xbox oyunu olabilirmiş. Ne var ki yaşanan ilginç gelişmeler neticesinde Japon teknoloji devinin konsoluna çıkmış. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Marvel’s Spider-Man 2 PlayStation 5 için Duyuruldu!


Geçtiğimiz yıl içerisinde, Türkçe meali ile Video Oyunlarının Nihai Tarihi: Cilt 2 adı altında bir kitap yayınlanmıştı. Nintendo, Microsoft ve Sony arasında dönen ve modern oyunculuğu şekillendiren milyar dolarlık rekabete değinilen bu kitapta, ResetEra kullanıcısı Nightengale tarafından Marvel şirketinin geçmişine ilişkin ilginç bir detay fark edilmiş.

Marvel's Spider-Man PlayStation 4

Marvel’s Spider-Man Xbox Tarafından Geri Çevrilmiş

Insomniac Games Üst Yöneticisi Ted Price ve Marvel Games Başkanı ve Başkan Vekili Jay Ong tarafından yapılan yorumlara yer verilen kitapta Ong, Marvel fikri mülkiyetlerine dayandırılan yüksek kaliteli oyunlar üzerinde çalışabilmek amacıyla 2014 yılında hem Microsoft hem de Sony şirketleri ile iletişime geçilmiş.

Amerika menşeli yazılım devi o dönemde kendi fikri mülkiyetine odaklanma stratejisi nedeniyle bu teklifi geri çevirmiş. Hal böyle olunca, Japonya menşeli teknoloji devine PlayStation özelinde çıkacak ve nihai olarak Marvel’s Spider-Man adıyla karşımıza çıkmış olan AAA bir Spider-Man oyunu geliştirilmesi teklifinde bulunulmuş.

Bildiğiniz gibi Spider-Man oyunlarını geliştirme lisansı esasen Activision şirketindeydi ve 2000’li yıllar boyunca birçok oyun görmüştük. Sony ile sağlanan anlaşma sonucunda, Marvel Activision ile olan kontratı da iptal ettirmiş.

Kitapta bahsedilene göre, Marvel’s Spider-Man projesinin Sony tarafından o dönemde bağımsız olan Insomniac Games stüdyosuna verilmiş olması, açık dünyada yüksek hızlı seyahat ve aksiyon sunan Sunset Overdrive gibi bir oyun bulunmasından dolayı en doğru seçimmiş. Bununla birlikte stüdyo, yeni bir fikri mülkiyet oluşturma yoluna gitmiş.

“Insomniac’ın halihazırdaki bir fikri mülkiyete dayandırılan oyunlar geliştirmesi bazı endişelere yol açabilirdi. Önemli olarak, stüdyo diğer şirketlerin fikirlerinin üzerine inşa etmekten ziyade bir fikri mülkiyet yarattı. Doğrusunu isterseniz, diğer şirketler Insomniac’ın fikri mülkiyetini uyarladılar.”

Insomniac Games Üst Yöneticisi Ted Price ise, daha en başından kimyalarının iyi bir şekilde uyduğunu dile getirdi. Ayrıca yeni bir hikayeyi öne sürme konusunda Marvel ekibinin kendilerine güvenme konusunda harika olduklarını da sözlerine ekliyor.

Exit mobile version