Marvel’s Avengers XP ve Kaynak Takviyeleri Eklendi

Oyuncular, geliştirici ve yayıncının dürüst davranmamasına tepkililer.

Marvel's Avengers XP ve Kaynak Takviyeleri Eklendi

Marvel’s Avengers XP ve kaynak takviyeleri oyun içi mağazaya eklendi. Ücretli olarak satılan bu paketler, aktif oyuncu kitlesini de ikiye bölmüş durumda. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Marvel’s Guardians of the Galaxy Yeni Fragmanı ile Göz Dolduruyor!


Crystal Dynamics ve Eidos Montreal tarafından geliştirilen ve Square Enix tarafından da yayınlanan Marvel’s Avengers, PC, PlayStation 4, Stadia ve Xbox One için 14 Ağustos 2020 tarihinde satışa sunulmuştu. Aksiyon ve macera türündeki oyun, 18 Mart 2021 tarihinde de PlayStation 5 ve Xbox Series kullanıcılarıyla da buluşmuştu.

Her ne kadar kötü bir başlangıç yapılmış olsa da, zaman içerisinde sayısız güncellemelerin ve Black Panther: War of Wakanda dahi yeni içeriklerin yayınlanması ile oyunun ilk güne kıyasla daha iyi bir noktada olduğunu söyleyebiliriz. Son olarak 30 Eylül 2021 tarihinde, hem PC hem de konsollar için Xbox Game Pass servisine eklenmiş olan Marvel’s Avengers için tepki çeken bir hamlede bulunuldu.

Square Enix ve Crystal Dynamics, oyunun mağazasına XP ve kaynak koleksiyonu takviyeleri için ödeme seçeneği eklediler. 100 ile 500 kredi arasında değişen paketler, gerçek para karşılığında satın alınabiliyor. Geçici XP ve kaynak artışı sağlaması ile oyuncular, daha hızlı aşama kaydedebiliyorlar.

Marvel’s Avengers XP ve Kaynak Takviyeleri Tartışmalara Neden Oldu

Bir hatırlatma yapmak gerekirse, Marvel’s Avengers’ın çıkışı öncesinde Games Industry tarafından stüdyonun başkanı Scot Amos ile yapılan bir röportaj sırasında, para ise satın alınabilecek içeriklerin kozmetik ile sınırlı olacağı ve oynanışa etki edebilecek içeriklerin sunulmayacağı söylenmişti. 2020 yılının Eylül ayında ise bu yaklaşımın gelecek yıllarda da korunacağı tekrarlanmıştı.

Bu hafta yapılan bu hamlenin, önceki açıklamalar ile çelişmesi elbette oyuncuların arasında büyük bir tepkiye neden oldu. Tepkilerini Reddit üzerinden dile getiren oyuncuların arasında, “Bugün oyunu kaldırdım. Spider-Man için de geri dönmeyi dert edeceğimi sanmıyorum. Dürüstlüğü 0 olan bir şirketi desteklemeye zahmet edemem. Bir daha başka bir Crystal Dynamics oyunu almayacağım.” yorumunda bulunanlar bile var.

Ancak aynı zamanda Steam sayfası üzerinde, çok oyunculu modu bulunmayan Marvel’s Avengers için tecrübe puanı arttıracak bir eşyaya para vermemin haksız rekabet ortamı oluşturmadığını düşünen oyuncuların bulunduğunu söylemeden geçmeyelim.

Son olarak, bu yılın başlarında yayınlanan bir güncelleme ile seviye atlamayı zorlaştıran bir değişiklik yaşanmıştı. Haliyle ücretsiz oyun sistemine meyilli bir gidişata yönelme olduğuna dair tahminlerde bulunulmuştu. Son yapılan hamle ise bu tahminleri doğru çıkaracakmış gibi görünüyor. Tabii ki bu, gelecekte iyi anlaşılacaktır. Ayrıca mağazaya XP ve kaynak arttırıcı paketlerin eklenmesinin ardından aktif oyuncu kitlesinde herhangi bir artışın yaşanıp yaşanmayacağı ise bir diğer merak konusu.

Exit mobile version