Marvel’s Avengers Beta İnceleme

Marvel's Avengers bir hayal kırıklığı mı?

Square Enix, Crystal Dynamics ve Eidos Montréal ortaklığında geliştirilen Marvel’s Avengers’ın kapalı beta süreci sona erdi. CD Media Türkiye‘nin katkılarıyla erişim hakkı kazandığımız oyunun kapalı beta sürümüne derinlemesine göz atıyoruz. Peki görevler ve kişiselleştirme dahil olmak üzere çeşitli oyun ögeleri hakkında neler düşünüyoruz? Beta bizi tatmin edebildi mi? İşte tüm detaylarıyla Marvel’s Avengers Beta!


İlginizi Çekebilir: Marvel’s Avengers Hakkında Merak Edilen Her Şey!


Marvel’s Avengers Beta İlk İzlenim

Marvel’s Avengers’ın beta sürümü PS4’te A-Day Prolog Bölümü, 2 Hero Görevi, 5 Dropzones, 3 HARM Room Meydan Okuması ve 4 Warzone Görevi ile geldi. Peki bu kadar zengin içeriğe sahip olan beta sürecinden hangi duygular dahilinde ayrıldık? İsterseniz gelip hep beraber kademe kademe bunları değerlendirelim.

Marvel’s Avengers Beta – A-Day Prolog Bölümü

Beta, her karaktere kısa bir genel bakış atmamızı sağlayan ve hikayenin temelini kuran A-Day Prolog bölümüyle başlıyor. Görev paylaşılan tanıtım videolarından gördüğümüz kadarıyla tamamen aynı çizgide işliyor. Geliştirici ekip herhangi bir değişiklik ile karşımıza çıkmamış durumda.

Açıkçası bu genişletilmiş bölüm, karakterleri özgürce deneyimlememiz için iyi bir fırsat sunuyor ve bize bir süre her bir Avengers üyesi olarak oynamak için bolca zaman veriyor. Oyunun oldukça basit kontrol şeması ilk olarak burada öğretiliyor ve bundan biraz etkilendiğimi söylemeden geçmek istemem. Her kahramanın temel kontrolleri aynı ve oyuncuyu sıkıntıya sokmuyor.


İlginizi Çekebilir: Marvel’s Avengers PC Sistem Gereksinimleri!


God of War (2018) dan Kratos ile aynı seviyede olmasa da oldukça benzer özelliklere sahip olan Thor ile bölüme başlıyoruz. Thor’un Mjolnir’i, Kratos’un Leviathan baltasının ucuz bir versiyonu gibi hissettiriyor ancak yumrukları sağlam ve bir İskandinav Tanrısının savaşta göstermesi gereken asilliği iliklerinize kadar hissettirebiliyor karakter.

Iron Man, düşmanları uzaktan indirmek için itici patlamalarını kullanarak havada en iyi şekilde oynayabileceğiniz karakter. Yine de yerden yakın dövüşe katılabilirsiniz, ancak bu, havadayken yapabilecekleriniz sadece üçte biri kadar iyi hissettiriyor olacak. Seçim sizin.

Marvel's Avengers BetaDaha sonra kısa bir süre için Captain America’ya geçiyoruz ve savaş çok daha rafine hale geliyor. Kalkanı hem saldırı hem de savunma silahı olarak kullanmak harika bir duygu ve karakter için elde ettiğimiz harika bitirici animasyonlarından bahsetmiyorum bile. Ne yazık ki Captain America ve Thor sadece bu bölümde kullanıma açık. Diğer görevlerde bu ikiliyi kullanmak gibi bir şansımız yok.

Peki ya Black Widow? Black Widow’da şaşırtıcı derecede oynaması iyi bir karakter. Hayal ettiğimden çok daha fazlası! Hareket seti oldukça çeşitli, tabancalarıyla uzaktan, yumruklarıyla da yakından mücadele etmesi oldukça akıcı ve titizlikle üzerinde çalışıldığını hissettiriyor adeta. Taskmaster ile savaştığımız sırada Black Widow’u oynamaktayız ki bu tüm betadaki en sevdiğim an oldu.

Ve son olarak en az sevdiğim Hulk’a geldik. Çevik olamaması ve savaşta en az çeşitliliği sunması nedeniyle bana herhangi bir şey katmadı, katamadı. A-Day, Captain America’nın öldüğünü varsaydığı ve Avengers’ın dağıldığı bir ara video ile sona eriyor. AIM artık şehirde söz sahibi olmuş ve robot ordusuyla parçalanan adaleti sağlamak adına şehri kontrolü altına almıştır.

Ekibin En Genç Üyesi: Ms. Marvel 

Square Enix, Ms. Marvel’ın hikayede büyük bir rolü olacağını açıkladığında, gerçekten heyecanlandım. Birincisi, nihayet Kamala Khan’ı daha geniş bir izleyici kitlesine tanıtabilecek şansı elde etmiş olacaktık. İkincisi, bu yaklaşım Crystal Dynamics’in hikaye moduna önem vermek istediğini gösteriyor.

Bu sadece bir araya gelip her bir görevi en başından en sevdiğiniz Avenger ile oynayabileceğiniz bir oyun olmayacak. Kamala’nın kendi eğitim bölümü diğerlerine nazaran yok. A-Day bölümünden sonra, görevi Avengers ekibini tekrar bir araya getirmek olan Kamala’yı Bruce Banner ile beraber çalışırken görüyoruz. (Yine mi HULK!?)


İlginizi Çekebilir: En İyi 10 PS4 Özel Oyunu!


AIM kontrolünde olan ıssız ormanlarda Hulk ile bir kaç AIM robotunu ve askerini patakladıktan sonra nihayet Ms. Marvel olarak oynama şansına eriştik. Oynaması fazlasıyla keyifli olan karakterimiz savaş sırasında, her durumdan yararlanabilecek çok yönlü hareket kombinasyonlarına sahip. Diğer karakterler gibi Kamala’da da uzun menzilli ve kısa menzilli olmak üzere mücadelesini farklı boyutlarda verebiliyor.

Erişmesi zor kısımlara uzayan kolları sayesinde hızlıca ulaşabiliyor ve düşmanlarla savaşırken kolay bir şekilde gelen saldırılardan kaçınabilir. Şimdiden favori karakterimizi seçtik bile! Peki ya siz Kamala hakkında ne düşünüyorsunuz? Oyunda olması sizce de doğru bir seçim mi oldu?

Bölüm Dizaynları – Kişiselleştirme – Multiplayer

 

Hikayeyi bir kenara bırakacak olursak Marvel’s Avengers, fazlasıyla Destiny’i andırıyor çünkü oyundaki diğer içeriklerin çoğu büyük ölçüde co-op odaklı. Chimera’daki savaş masasını farklı görevlere erişmek için kullanıyor ve ardından diğer oyuncuların katılmasını beklerken oynamak istediğiniz Avengers karakterinizi seçebiliyorsunuz.

İsterseniz, yapay zeka ile de oynayabilir ve eşleştirmeyi devre dışı bırakabilirsiniz. Marvel’s Avengers Beta’da sadece Iron Man, Hulk, Black Widow ve Ms. Marvel arasında seçim yapabiliyorsunuz. Yukarıda da belirttiğim gibi betaya Thor ve Captain America dahil değil.

Her karakter, XP ile açabileceğiniz kıyafetlerle beğeninize göre özelleştirilebilir. Ayrıca kendi yetenek ağaçları sayesinde farklı hareketlerin kilidini açabilir ve oynanış tarzınızı kendi isteğinize göre şekillendirebilirsiniz. Yetenek ağacı oyuna sadece olsun diye konmadığını daha ilk yeteneklerde hissettiriyor. Her yetenek oyuna farklı bir hareket kombinasyonu katıyor ve bunları deneyimlemek fazlasıyla eğlenceli.


İlginizi Çekebilir: Marvel’s Avengers PlayStation 5 ve Xbox Series X’e Geliyor!


Peki ya HARM odaları ne işe yaramakta? HARM odaları, düşman dalgalarının içinden geçebileceğiniz bir eğitim modülünden ibaret. Arkadaşlarınızla çok oyunculu görevlerden herhangi birine atlamadan önce her karakterin nasıl oynandığına dair bir fikir edinmek için bu odaları kullanabilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz.

Warzones ve Drop Zones görevleri ”iyi”, ancak mücadelenin verdiği karmaşada görevinizi bir anlığına da olsa unutmanız olası. Sanırım gerçekten Destiny’e çok benziyor, ama bu oyunu iyi yapan bir şey değil. Fikir güzel, uygulamada sıkıntılar olduğu açık. Drop Zones görevleri oldukça kısa ve oyuncuya herhangi bir anlam yüklemiyor.

Warzones görevleri ise daha geniş çaplı bir dünya sunuyor ve arkadaşlarınızla beraber bir dizi görevi yerine getirmeye çalışıyorsunuz. Kısacası vur, parçala ve geçten ibaret. Nihai sürümün bu sorunların çoğunu ele almasını umuyorum. Oyun yıllarca destekleneceği için zamanla daha iyi noktalara gelebileceğini düşünüyorum.

Bölüm tasarımları ise oldukça düz ve fazla düşünmeden ilerlememize zemin hazırlıyor.

Marvel’s Avengers Beta – PS4 Performansı

Oyun, temel PS4’te 1080p’de 30 FPS’yi ve PS4 Pro’da dinamik 4K’da aynı çözünürlüğü hedefliyor. Pro ayrıca kare hızını 1080p’de açan bir performans moduna da sahip. Ben Beta sürümünü temel PS4 üzerinde oynadım. Oyun esnasında genellikle 30 FPS’ye bağlı kalabilirken, yoğun dövüş sahneleri sırasında oyunun yoldan çıktığına sık sık şahit olmak üzdü.

 

Ancak bunun bir beta süreci olduğunu ve tam sürüm olmadığını da belirtmeden geçmek istemem. Eminim oyun piyasaya sürüldüğünde ilk gün güncellemesi ile bu sorunlar ortadan kaldırılacaktır. Nihai kararımızı oyunu incelerken veriyor olacağız.

Marvel’s Avengers, PlayStation 5 ve Xbox Series X için doğrulandı. Mevcut nesil versiyonuna sahip olan oyuncular PlayStation 5 veya Xbox Series X versiyonu için herhangi bir ek ücret ödemek zorunda kalmadan sürüm yükseltmesi yapabilecek. Buna ek tüm ilerlemeler yeni nesil versiyona aktarılabilecek ve PlayStation 4, 5 oyuncuları, Xbox One ve Xbox Series X oyuncuları oyunu aynı server üzerinden deneyimleyebilecek.

Peki yeni nesil konsollarda oyun nasıl bir performans sergileyecek? Marvel’s Avengers PlayStation 5’te, hızlandırılmış yükleme süreleri, artırılmış grafikler, kaplamalar, DualSense kontrolcüsünün dokunsal geri bildirimi ile daha iyi bir oyun deneyimi vaat ediyor. Oyun 4K çözünürlükte 60 FPS değerlerinde çalışacak. En azından beklenen performans bu yönde.

Oyunun beta sürüme katılmak isteyen takipçilerimizin aşağıda yer alan beta katılım tarihlerine göz atmalarını öneririz.

Marvel’s Avengers 4 Eylül’de PlayStation 4, Xbox One, PC ve Stadia için satışa sunulmuş olacak. Peki ya siz Marvel’s Avengers için heyecanlı mısınız? Oyun hakkındaki düşünceleriniz nedir? Aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere düşüncelerinizi aktarabilirsiniz.

Exit mobile version