Marcus Letho Electronic Arts ile Yollarını Ayırdı

Sürpriz ayrılık...

Yakın bir zaman önce yaşanan gelişmeye göre, Marcus Letho Electronic Arts şirketi ile yollarını ayırdı. Peki deneyimli isim için sırada ne var? Detaylar haberimizde sizi bekliyor.


İlginizi Çekebilir: Ripple Effect Yeni Battlefield Oyunu ile Karşımıza Çıkmaya Hazırlanıyor


Battlefield serisinde, son olarak Battlefield 2042 oyununu görmüştük. Her ne kadar sonradan sarf edilen çaba ile bazı şeyler yoluna sokulabilmiş olsa da, genel olarak hayal kırıklığı olan güncel oyun sonrasında Electronic Arts bünyesinde büyük bir yapılanma söz konusu olmuştu. Bu yeniden yapılanmanın bir parçası olarak da 2022 yılının Eylül ayında, sektörün emektarlarının bulunduğu Ridgeline Games isimli yeni bir stüdyo kurulmuş ve başına da Marcus Lehto geçirilmişti. Halihazırda da Battlefield evreninde geçen hikaye anlatımlı bir oyun üzerinde çalışılıyor.

Marcus Letho Electronic Arts Sayfasını Kapattı

Yakın bir zaman önce yaşanan gelişmeye bakılırsa da Lehto, Ridgeline Games ve dolayısı ile Electronic Arts ile yollarını ayırdı. LinkedIn sayfasına bakılır ise bu ay itibarıyla stüdyodan ayrılmış olan deneyimli isim, aynı zamanda sosyal medya hesaplarından da hem Ridgeline Games hem de Electronic Arts ile ilgili bilgiler kaldırmış durumda.

Ridgeline-Games-Battlefield_09-08-22-768x432

DANNYonPC ve Insider Gaming tarafından fark edilene göre merkezi Seattle şehrinde bulunan stüdyo şu an için herhangi bir iş ilanı açmamış iken, kurucu ortak ve sanat yönetmeni Chris Matthews da Ocak ayı içerisinde ayrılarak Bungie stüdyosuna sanat yönetmeni olarak katılmış. Ancak Marcus Lehto henüz konuya ilişkin bir paylaşımda bulunmadığı için, kendisi için sırada neyin olduğunu bilemiyoruz.

Kariyerine 1993 yılında Karen Skunta and Co. çatısı altında grafik tasarımcısı olarak başlayan Lehto, Bungie stüdyosuna 1996 yılında katılmıştı. Halo: Combat Evolved, Halo 2, Halo 3 ve Halo 3: ODST sanat yönetmeni ve Halo: Reach oyununda da proje lideri ve yaratıcı yönetmen pozisyonlarında bulunmuştu. 2012 yılının Ağustos ayı ile 2021 yılının Nisan ayı arasında V1 Interactive başkanı ve yaratıcı yönetmen olarak görev yapan deneyimli isim, 2021 yılının Ekim ayında da Electronic Arts çatısı altına geçmişti. Bakalım Marcus Lehto için sırada ne var? Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version