Manchester United Football Manager ile Davalık Oldu

Manchester United Football Manager ile davalık oldu.

Manchester United Football Manager

Avrupa’nın en büyük futbol takımlarından biri olarak gösterilen Manchester United, Sega Publishing and Sports Interactive’i dava etti. Football Manager serisinin yaratıcısı oyun şirketinin İngiliz futbol kulübünün ticari isim hakkını izinsiz kullandığı iddia ediliyor. Kısaca Manchester United Football Manager ile davalık olan ilk takım olmayı başardı.


İlginizi Çekebilir: Borderlands Collection Ücretsiz Oldu! Hemen İndirin


İngiliz futbol devi, SI Games’in gerçek kulüp logosu yerine gerçeğine benzer kırmızı ve beyaz renkte bir logo kullanarak kulübün ticari haklarının ihlal edildiğini iddia ediyor.

Manchester United Football Manager davasında ısracı

 Sega ve SI Games, İngiliz futbol kulubünün isminin kullanımının yasal ve meşru bir zeminde gerçekleştirildiğini düşünüyor. Oyunun yapımcısı şirket futbol kulübünün isminin oyun serisi içinde 1992’den beri kullanıldığını belirtti. Oyun serisi o yıllarda Championship Manager ismiyle biliniyordu. Davanın tarafları olan İngiliz futbol kulübü ve yapımcı şirket isim hakkı kullanımının kendi kontrollerinde olduğunu ve istedikleri gibi kullanabileceklerini iddia ediyor.

Futbol takımının avukatı Simon Malynicz, futbol takımının isminin dünyadaki en değerli markalardan biri olduğunu belirtti. Ayrıca kulübün isim lisans haklarından kazandığı paranın ise “oldukça kayda değer” olduğunu belirtti. Açıklamanın sonunda ise oyunu alan müşterilerin kulüp isminin yanında kulubün armasınıda görmeyi beklediklerini söyledi. Kulüp avukatı ayrıca Sega’nın takım ismini sadece kendi çıkarları için kullandığını iddia etti. Kulübün avukatı Simon Malynicz, dava sürecini yöneten hakim Justice Morgan’dan İngiliz futbol kulübünün Sega ve SI Games’e karşı bulunduğu iddiayı değiştirebilmesi için izin istedi. Bu tür armada ufak değişiklikler yaparak, yamalar ve modlar kullanılarak kulüp logosu herhangi bir lisans satın alınmadan oyunlara dahil edilebiliyor.

Sega, futbol kulübünün bu tür video oyunlarında meşru rekabeti engellediğini savunuyor. Sega, isim hakkı kullanımının İngiliz futbol kulübü tarafından lisanslanmadığı ve kendilerine karşı haksız bir iddiada bulunulduğu görüşünde.

Avrupa’daki futbol kulüpleri günümüzde dünya ekonomisine oldukça büyük etkilerde bulunuyor. İngiliz futbol kulübü M.United son aylarda hızla artan borçlarla karşı karşıya kaldı ve kulüp büyük baskı altında. Kulübün borcu son bir yıla göre koronavirüsünde etkisiyle 1 milyar ₺’den 3.6 milyar ₺’ye çıktı.

Sega’nın yapımcılığını üstlendiği Football Manager serisi ise kendi kategorisinde en popüler oyun konumunda. Forbes’in haberin göre oyun 130,000 anlık oyuncu sayısına ve haftalık toplamda 875,000 oyuncu sayısına ulaştı.

Exit mobile version