Bir Devrin Sonu: Major Nelson Xbox ile Yolunu Ayırıyor!

Bakalım yerine kim geçecek?

Bir Devrin Sonu Major Nelson Xbox ile Yolunu Ayırıyor!

Yakın bir zaman önce Twitter hesabı üzerinden paylaşım yapan Major Nelson Xbox ile yolunu ayırdığını duyurdu. Kendisi bir tatile çıktıktan sonra, yeni projeler ile sektöre geri dönüş yapacakmış.


İlginizi Çekebilir: Stronghold: Definitive Edition Duyuruldu


Major Nelson Xbox Sayfasını Kapattı

Hepimizin yakından tanıdığı bir isim olan Major Nelson (gerçek adıyla Lawrence Hryb), Microsoft şirketindeki kariyerine 2001 yılında MSN müzik baş editörü olarak başlamıştı. 2003 yılında ise şirketin Xbox bölümüne geçiş yapmıştı. Kendisi Xbox 360, Xbox LIVE, Kinect, Xbox One ve Yeni Xbox Deneyimi geliştirilmesine önemli bir rol oynayan Hryb, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile Xbox ile yollarını ayırdığını duyurdu.

Paylaşımında, Xbox çatısı altında geçirdiği yirmi yıllık sürenin ardından Seattle şehrinde bir tatile çıkacağını ve sonrasında da sektöre geri döneceğini söyledi. Ne var ki Hyrb, bu defa yeni projelere yelken açacakmış.

Oyunculara da teşekkür etmeyi ihmal etmeyen önemli isim, Xbox için geleceğin parlak olduğunu ve bir oyuncu olarak evrimi görmek için heyecanlandığını da sözlerine ekledi. Dahası ise, 2004 yılı itibarıyla başlamış olan Official Xbox Podcast (eski adıyla Major Nelson Radio) bir süre yayın hayatına ara verecek ve yeni bir program ile geri dönecekmiş.

Major Nelson tarafından duyurulan ayrılık haberinin ardından Xbox patronu Phil Spencer, “Larry, bu yolculuk boyunca seninle birlikte çalışmak muazzamdı. Arkadaş olduğun ve Xbox topluluğumuz ve ekibimiz için yaptığın her şey için teşekkür ederim.” yorumunda bulundu. Resmi PlayStation Twitter hesabı ise duyuruya yeşil bir kalp ve yanında selam duran emoji ile yorum yapmayı ihmal etmedi. Her ne kadar Activision Blizzard satın alımı nedeniyle iki şirket arasında büyük gerilimler yaşanmış olsa da, PlayStation ekibinin, böylesi bir gelişme karşısında sessiz kalmayarak, rakibinin bünyesinde yaşanan önemli bir ayrılık karşısında saygılarını sunması da büyük bir incelik diyebiliriz.

Exit mobile version