Mafia: Trilogy Duyuruldu!

Eski tadı verir mi?

Mafia Trilogy

2K Games ve Hangar 13, bugün gerçekleştirdiği duyuru ile Mafia üçlemesini tekrar bizlerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor. 2K Games, Mafia: Trilogy ‘i PlayStation 4, PC ve Xbox One için resmi olarak duyurdu. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: Stellaris Ücretsiz Oluyor! Fırsatı Kaçırmayın


Mafia: Trilogy ile Mafia Efsanesi Geri Dönüyor

2K Games ve Hangar 13, bugün gerçekleştirdiği duyuru ile Mafia üçlemesini tekrar bizlerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor. Duyuru ile paylaşılan fragman üçleme hakkında pek bir bilgi sunmuyor, ancak 19 Mayıs’ta Trilogy hakkında daha fazla detay bizlerle paylaşılacak. Söz konusu videoya aşağıda yer alan oynatıcıdan ulaşabilirsiniz sevgili Turuncu Levye takipçileri.

Mafia serisi şu anda üç oyundan oluşmakta. İlk oyun 2003’te satışa sunulan Mafia: City Of Lost Heaven. Seri ilk oyundan sonra uzun bir sessizliğe büründü. Ta ki 2010’da Mafia 2 çıkana kadar. Mafia 2’ninse akıllarda soru işareti bırakan sonundan sonra oyun severler merakla Mafia 3’ün haberini beklemişti fakat… 2016’da piyasaya sürülen Mafya 3 hayranların beklediği kaliteyi sunamadı ve serinin en kötü oyunu olarak tarihe adını ”teneke” harflerle yazdırdı.

Mafia Oyunları ve Hikayeleri

Mafia: The City of Lost Heaven: Masum bir taksici olan Tommy bir gece iki gangsteri bir çatışmadan kurtarmak durumunda kalır. Kurtardıktan sonra gangsterlerin başı olan Salieri teşekkürlerini iletir, araba masrafını rahat karşılayacak bir tomar parayı da vererek onu şoför olması için teklif verir fakat Tommy reddeder.

Ardından sonraki gün Tommy’nin arabasına gangsterleri kurtardığı karşı grup saldırır, Tommy canla başla yakında olduğunu bildiği Salieri bara doğru koşar böylelikle “düşüneceğim” dediği teklifi kabul etmesi gerekir. Başta ona sadece şoförlük gibi kolay görevler verileceğini söyler Salieri fakat Tommy’nin başı hep dertlere girer ve adam öldürmek zorunda kaldıkça bu durumdan huylanır.

Başta kolay görevler olan o gece kurtardığı iki gangster olan Paulie ve Sam ile haraç toplama gibi işlere gönderilir. Fakat bela resmen onu bulur ve hep kendini bir çatışmanın içinde buluverir. İş böyle olunca Salieri ondaki gangster ışığını görür ve gitgide daha zor görevler vermeye başlar. Olaylar silsilesi böylelikle başlamış olur.

Mafia 2: Bu sefer oyundaki karakterimiz Vittorio Antonio Scaletta (Vito). Bu oyun 1950’lerde Empire Bay’da geçmektedir. Bu sefer Vito Tommy gibi masum bir hayat yaşamıyordur zaten. Vito Sicilya göçmenidir ve fakir bir ailede büyümüştür. Okuldayken Joe Barbaro ile hırsızlıklar yaparak arkadaş olmuşlardır. Kendisi ve Joe yine bir soygun yaparken Joe kaçmış fakat kendisi yakayı ele vermiştir.

Ona ya asker ya da hapishane seçeneği verilmiştir ve Vito askeriyeyi seçmiştir. Vito askerliği tamamladığında istasyonda ilk olarak görmeyi beklemediği kankası Joe ile karşılaşır. Joe’ya nasıl haberdar oldun diye sorduğunda Joe gizemle bağlantıları olduğunu söyler.

Eve dönüş yolunda Vito Joe’nun Mafia’ya karıştığını anlar. Annesi ve kız kardeşi ile yaşayan Vito artık bir şekilde iş bulmalıdır çünkü ölen babasının borç havuzu içinde yüzdüklerini öğrenir. Vito kolay para kazanabileceğini umarak Joe’ya gider ve Joe Vito’yu Henry Tomasino ile Mafia’nın bir çetesinin başına çalışıyor olarak tanıştırır. Vito Henry için çalışırken gerçek suç dünyasını öğrenir.

Mafia 3: Vietnam’da yıllarca savaştıktan sonra Lincoln Clay artık gerçeği öğrenmişti: Aile birlikte doğduğun kişiler değil, uğruna ölmeye değen kişilerdir. Ne zaman ki ailesi -siyahiler çetesi- İtalyan mafyası tarafından katledildi; Lincoln kendisine yeni bir aile kurarak askeri düzeyde bir intikam yolculuğuna çıkar.

 

Exit mobile version