Mafia: Definitive Edition İnceleme

Bay Salieri selamlarını gönderdi.

2K’nın en değerli markalarından biri olan Mafia, Mafia: Trilogy adı altında yeniden elden geçirilmiş halde bizlerin beğenisine sunuldu. Trilogy paketinden Mafia: Definitive Edition‘ı mercek altına aldık. Peki oyun mevcut nesil konsollarda nasıl bir performans sergiliyor? Remake etiketini ne kadar hak ediyor? İşte tüm detaylarıyla Mafia: Definitive Edition İnceleme!


İlginizi Çekebilir: Mafia 2: Definitive Edition İnceleme


Mafia: Definitive Edition İnceleme

Hangar 13 ve 2K ortaklığında tekrar elden geçirilen Mafia, Mafia: Definitive Edition adıyla geçtiğimiz hafta oyuncuların beğenisine sunuldu. Mafia: Definitive Edition; baştan dizayn edilmiş dokular, grafikler, modellemeler, ses geliştirmeleri, diyaloglar, görev dizaynları ile evrene sıfırdan yeni bir bakış açısıyla girişimiz için kapıları aralıyor.

Yasaklar Şehri: Lost Heaven

İnceleme yazımıza seriye hakim olmayan takipçilerimiz adına kısaca hikayeden bahsederek giriş yapmak isterim. Yapım, 1930’lu yıllarda Lost Heaven adında bir şehirde geçiyor. Sıfırdan başlayıp organize suçun yasak çağında Mafya’da rütbemizi yükseltmeye adıyoruz kendimizi. Tommy Angelo, mafyayla yaşadığı bir anlaşmazlık sonrasında yeraltı dünyasına dahil olur.

Salieri’ye katılmaktan önce rahatsızlık duysa da, Tommy kısa zamanda ödüllerin çok büyük olduğunu görür. Bir yasak çağı gangsterinin hayatını yaşıyor ve Mafya camiası rütbelerinde yükselerek kariyerimizi şekillendiriyoruz.

Mafia: Definitive EditionElbette ilk aşamalarda ufak tefek ayak işlerinden ibaret görev zincirlerini takip ediyoruz ancak ilerleyen zamanlarda işin içine cinayet, ihanet ve korumakla mükellef olduğumuz sevdiklerimiz girince oyunun konusu farklı noktalara evriliyor ve ortaya gerçek anlamıyla sürükleyici, film tadında bir hikaye çıkıyor.

Bastığın Yere Dikkat Et Tommy!

Genel hatlarıyla orijinal oyuna sadık kalmak konusunda oldukça başarılı bir iş ortaya koyan Hangar 13, aynı zamanda 2020 yılının en başarılı çıkışını gerçekleştiren yapımlardan birine de ev sahipliği yapıyor. Mafia 3 ile adını tarihe teneke harflerle yazdıran bir stüdyonun elinden Mafia’yı deneyimlemek açıkçası ilk başlarda beni biraz korkutuyordu.

Ancak Hangar 13, ilk oyunun remake versiyonu için ellerinden gelenin en iyisini yapmışlar diyebiliriz. Teknik açıdan neredeyse mükemmel bir performans sunan yapım, mevcut konsollar üzerinde ayakta alkışlanacak bir sunum ortaya koymakta. Standart PS4 üzerinden deneyimlediğim Mafia: Definitive Edition’da herhangi bir FPS düşüşü veya çökme problemi ile karşı karşıya kalmadığımı belirtmeden geçmek istemem.

Orijinal Mafia oyununu oynayan takipçilerimizi bol bol nostalji kokan anlar bekliyor olacak. Buna ”maalesef” oynanış dinamikleri de dahil. Silah tutuş estetiği, karakter animasyonları ve yakın dövüş mekanikleri kesinlikle bir remake oyununa yakışacak kalitede değil. Hatta vasat derecede dizayn edilmiş.

Gelecek güncellemelerle gerekli toparlama girişimleri yapılır mı bilemem ancak uğraşacaklarını da pek sanmıyorum. Araç mekanikleri son derece eğlenceli ve doyurucu, özellikle ayarlardan ” simulation” modunu açmanızı öneririm. Bu ayar ile beraber açık dünyada yer alan araçların sürüş dinamiklerini daha da gerçekçi hale getirebilirsiniz.

Hikaye mi? Yoksa Sadece Hikaye mi?

Oyun, açık dünyada takılmak istemeyen oyuncular için bir noktadan diğer noktaya araba ile gidişinizi atlamanıza izin veriyor. Böylelikle direkt olarak hikayeyi bölüm bölüm deneyimleyebiliyor ve her hangi bir zaman kaybına maruz kalmış olmuyorsunuz. Son zamanlarda firmaların açık dünya entegreli oyunlarla bizi boğduğu gerçeğini akıllara getirecek olursak… Teşekkürler Hangar 13!

Peki ya sadece açık dünyanın güzelliklerinden yararlanmak istiyorsanız? İşte o zaman ana menüde yer alan ”Free Ride” moduna göz atmanızı öneririm. Bu mod sayesinde Tommy’nin kıyafetini dilediğiniz gibi değiştirebilir ve garajınıza kazandırdığınız arabalarınızla açık dünyanın keyfini çıkarabilirsiniz. Lost Heaven sadece gökdelenleri ve kalabalık insan topluluklarını içerisinde barındırmamakta.

Kafanızı dinleyebileceğiniz baraj bölgesinin yanı sıra doğa ile iç içe olan ücra köşelere de ufak turlar düzenleyebilir ve mevcut sıralı göletlerin etrafında manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Eh elbette kupa kasan oyuncular için birçok toplanabilir öge de bu açık dünyaya serpiştirilmiş durumda. Yapabilecekleriniz sadece bunlarla sınırlı. Kaos? Orası size kalmış. Var mı bu konuda başka sorusu olan? Güzel…

Dipsiz Bir Kuyu…

Genel olarak inceleme yazımızı toparlayacak olursak; Mafia: Definitive Edition nostaljik duyguları körüklemek isteyen ve serinin başlangıcına bakış atmak isteyen yeni nesil oyuncular için güzel bir alternatif.

Yaklaşık 14 saatlik bir oynanış süresi vaat eden yapım, Tommy’nin daha da derinleştirilmiş hikayesine bakış atmak için yeterli bir zaman sunuyor. Son zamanların en başarılı remake oyununu deneyimlemeye hazır olun sevgili Turuncu Levye takipçileri. Oyunu PC üzerinden deneyimlemek isteyen takipçilerimizin aşağıda yer alan sistem gereksinimlerini dikkate almalarını öneririz.

Minimum Sistem Gereksinimleri:

Önerilen Sistem Gereksinimleri:


Peki ya siz Mafia: Definitive Edition hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın lütfen.

İnceleme

Mafia: Definitive Edition

Trilogy paketinden Mafia: Definitive Edition‘ı mercek altına aldık. Son zamanların en başarılı remake oyununu deneyimlemeye hazır olun.

ARTILAR

  • Hikaye
  • Açık Dünya
  • Sürüş Dinamikleri
  • Grafikler
  • Performans (PS4)
  • Müzikler

EKSİLER

  • Yakın Dövüş
  • Animasyonlar

Mafia: Definitive Edition Fiyatı

En uygun fiyat için pek çok siteden bilgi alıyoruz..

En Uygun Fiyat

₺259
Exit mobile version