Mafia 2: Definitive Edition İnceleme

Reddetmek isteyebileceğiniz bir teklif!

2K’nın en değerli markalarından biri olan Mafia, Mafia: Trilogy adı altında yeniden elden geçirilmiş halde bizlerin beğenisine sunuldu. Bizde Trilogy paketinden Mafia 2: Definitive Edition‘ı mercek altına aldık. Peki oyun mevcut nesil cihazlarda nasıl bir performans sergiliyor? Remastered etiketini ne kadar hak ediyor? İşte tüm detaylarıyla Mafia 2: Definitive Edition İnceleme!


İlginizi Çekebilir: Mafia 2: Definitive Edition Hediye Ediyoruz!


Mafia 2: Definitive Edition İnceleme

Hangar 13 ve D3T ortaklığında tekrar elden geçirilen Mafia 2, Definitive Edition sürümüyle geçtiğimiz hafta oyuncuların beğenisine sunuldu. Mafia 2: Definitive Edition ana oyunun yanı sıra ek paketleri de ücretsiz bir şekilde oyunculara sunuyor. Buna ek yenilenmiş HD dokular, grafikler ve ses geliştirmeleri ile evrene tekrar girişimiz için kapılar aralanıyor.

Oyun, Empire Bay şehrinde 1940-1950 yılları arasında geçiyor sevgili Turuncu Levye takipçileri. HD olarak yeniden düzenlenmiş oyunda organize suçun altın çağında bir gangsterin hayatını yaşıyoruz. Savaş kahramanı Vito Scaletta, babasının borçlarını ödeme umuduyla mafyaya bulaşır. Arkadaşı Joe ile birlikte Vito kendini ispatlamak için büyük uğraşlar verir ve daha büyük ödül, statü ve sonuçları olan suçlar ile ailede yükselmeyi hedef olarak belirler.

Mafia 2: Definitive Edition İnceleme

Mafyadaki bir adamın ikonik mafya dramalarından ilham alınan yaşantısının içine girerek tüm görkemine, ürkütücülüğüne şahit oluyor ve 2. Dünya Savaşı sonrası fırsatlarla dolu, organize suçun savaş sonrası Amerika’nın gelişen endüstrilerinden beslendiği bir şehirde yaşam mücadelesi veriyoruz. Hikayemiz tamamen bu temelin üzerine kurulu.

Remastered bir oyunla karşı karşıya olduğumuz için Hangar 13 ve D3T yapım üzerinde herhangi bir değişiklik uygulamamış. Ama…

Dejavu mu Yaşıyorum?

Genel olarak bol bol koşuşturmaca ya da düşmanları indirme gibi görevlerle karşılaşıyoruz ancak bu 10 yıl önce yaşadığımız tüm deneyimle neredeyse aynı hissettiriyor. Karşımızda 10 senelik bir oyun duruyor. Böylesine eski bir oyunun Remastered adı altında ele alınması ve karşılığında ”hissettirelemeyecek” seviyede bir iş çıkartılması Hangar 13’e yakışır cinsten.

Mafia 3 ile serinin adını kirleten stüdyo, Mafia 2: Definitive Edition’da da bu ”başarısını” tüm hızıyla devam ettiriyor. Peki kalite yoksunu olarak tanımladığımız oyun hangi konularda başarılı? Yüz animasyonları… Özellikle ara sahnelerde yapılan geliştirmeleri rahatlıkla görebiliyoruz.

Işıklandırmalar da aynı şekilde farkını ortaya koyuyor. Remastered tüm bu özensizlik ve tutarsızlıklara rağmen seslendirmeler konusunda da birinci sınıf işçiliğe sahip ama Hangar 13 keşke seslendirmelere gösterdiği özeni, oyunun geneline de yayabilseymiş. Şu saatten sonra artık bir önemi yok gerçi…

Mafia 2: Definitive Edition seneler öncesinin buglarını ve hatalarını beraberinde getirmeyi unutmamış. Özellikle konsollarda yaşanan FPS düşmeleri ve sistem donmaları beni benden aldı. Böylesine amatörce bir çalışmanın Mafia serisine yakışır olduğunu eminim hiç kimse düşünmüyordur. Kendine gel Hangar 13!

Düşük Tansiyona Karşı Bol Su

Empire Bay’de mantıklı sebeplerle hareket eden insanlardan çok, anlamsızca dolaşan bir halkla karşı karşıya kalıyorsunuz. Kapı eşiğinden geçmenin ne demek olduğunu bilmeyen eminim yüzlerce NPC ile oyun deneyimim boyunca karşılaşmışımdır. Otomobiller Mafia 2’de önemli bir yere sahip. Sürüş dinamikleri hala kalitesini koruduğu için artı olarak düşünülebilir mi bilmiyorum.

Araçların animasyonları ve çevre modellemeleri köşeli tasarımı üzerinden atamamış. Kutulardan oluşan Empire Bay şehrine hoş geldiniz! Görevler kimi zaman ilginç olsa da, oyundaki tempo problemi, Mafia 2 ile zaman geçirdikçe oyundan soğumamıza sebep oluyor. Yeni nesil konsollara yakışır bir proje olmadığı her yerinden anlaşılan oyun, kesinlikle satın almaya da değmeyecek yapıda.

Uzun Lafın Kısası…

PlayStation Store‘da 199 TL fiyat etiketinden satışa sunulan Mafia 2: Definitive Edition için biraz daha beklemenizi tavsiye ederim. Hatta satın almazsanız bile bir şey kaybedeceğinizi düşünmüyorum. Yan görevlerin olmaması bir kenara oyunun yaklaşık sekiz saatlik oyun süresinin iki saati ara sahneleri izlemekle, üç saati bir yere ulaşmak için araç kullanmakla geçiyor.

Geriye elinize sadece 3 saat kalıyor. Ne yapacağınıza artık siz karar verin. Aranan posterlerini, magazinleri toplamak? Vito ile güneşe ateş etmek? İlk oyunu oynamadıysanız, grafiklere ve atmosfere takıntılı bir oyuncu değilseniz, önüme ne gelirse oynarım, fiyatı önemli değil diyorsanız o zaman buyurun arkadaşlar.


Peki ya siz Mafia 2: Definitive Edition hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

 

İnceleme

Mafia 2: Definitive Edition

50% Puan

Mafia 2: Definitive Edition bizlere neler sunuyor? Satın almaya değer mi?

ARTILAR

  • Seslendirmeler

EKSİLER

  • Geriye Kalan Her Şey!

Editörün Puanı

  • Seslendirmeler 90%
  • Geri Kalan Her Şey 10%
Exit mobile version