Lumberhill İnceleme

Doğa ile yüzleşin!

All In Games adını en çok Ghost Runner ile hafızalara kazıdı. Gerçi muhteşem bir hikaye örgüsüne sahip Paradise Lost’da var ama herkese hitap etmediği için biraz havada kaldı. Aklımda en son Ghost Runner olduğu için, Lumberhill‘i bilgisayarıma yüklerken, hiç bir habere, veriye bakmadan hayaller kurmaya başlamıştım. Kendimi müthiş bir aksiyona hazırlıyordum ki, karşıma tatlı mı tatlı, eğlenceli mi eğlenceli, doğa harikası bir oyun çıkıverdi. Ve benim payıma da Lumberhill inceleme yazmak kaldı. Doğa ile yüzleşmeye hazırsanız, buyurun başlayalım.


İlginizi Çekebilir: Sniper Ghost Warrior Contracts 2 İnceleme


Lumberhill İnceleme

Lumberhill’in açılışı bana Super Mario’yu hatırlattı. Ama grafikleri daha iyi ve ortamı daha farklı bir Mario oyunu bu. Ortam derken burası bir köy. Lumberhill köyü. İçinizi kıpır kıpır yapan, hikayesine uygun bir müzikle açılışı yapıyoruz. Peki, bu oyunun amacı ne? Ne yapacağım ben şimdi! demeden, hemen tutorial bölümüne girip, oyunun mekaniklerini ve hikayesini yavaş yavaş öğreniyoruz.

Masal gibi bir dünya da masal gibi eğlenceli oyunlar öyle güzel sunulmuş ki. Tüm görevlerimiz sinema afişlerinde gizli. Ve en az bir yıldız almalısınız ki, diğer görevleriniz de tek tek açılsın, kırmızı perdeler kalksın ve sahneye biz çıkalım. Nasıl olsa bir yıldız alırım, yoluma devam ederim diye düşünüyorsanız yanılırsınız. Çünkü oyunda her on bölümü geçtiğinizde, başka bir dünya açılıyor ve bu dünyaya girmek içinde en az yedi yıldız toplamanız gerekiyor. Tabi bu sayı ilerleyen bölümlerde artıyor. Bu konuya ileride değineceğim.

Ağaçları Kesmeyelim

Lumberhill İncelemeİzometrik kamera açısıyla başladığımız ada şeklinde ki kara parçalarının üzerine serpiştirilmiş hayvanlar, ağaçlar ve su kuyuları var. Ve bize verilen görevler, ekranımızın sol altında bulunan kutucuklara yerleştirilmiş. Şu kadar koyunu, bu kadar sayıda ki domuz yavrusunu ahırlara götürmemiz gerek. Ve bunun yanında, görev kutucuğunda gösterilen ağaçları keserek kereste fabrikasına yetiştirmek var. Farklı dünyalara geçtikçe, bu hayvanların cinside değişiyor. Bu da oyunun tekrara düşmesine engel oluyor.

Ne yalan söyleyeyim, ağaçları kestiğimde içim sızlamadı değil ama tekrardan çıktıklarını görünce çok sevindim. Etrafta gördüğümüz hiç bir şey eksilmiyor, yerine yenisi geliyor. Asıl önemli konu, verilen süre içerisinde doğru işi en hızlı şekilde yapmak ve tüm yıldızları toplamak…

Bazı bölümlerde iki kara parçasını birleştirmemiz gerekiyor. Bunun için, köprü inşa etmelisiniz. Bu noktada yardımımıza elbette ağaçlar koşuyor, ağaçlardan kestiğimiz kütükleri, yarım kalmış köprünün üzerine bırakıverdiğiniz takdirde köprüleri tamamlayabilirsiniz. Zamanımı ağaç kesip köprü yapımına harcamayayım derseniz siz bilirsiniz ama, o boşluklardan düştüğünüzde başlangıç noktasından tekrar başlayana kadar kısıtlı sürenizi çoktan harcamış olacaksınız.

İlk bölümde yani Forest dünyasında dengenizi kaybedip düştüğünüzde direk kayboluyorsunuz ve başlangıç noktasından başlıyorsunuz. Diğer ülkelere geçtiğinizde, bu durum değişiyor ve bu sefer suya düşüyorsunuz ama bir şey olmuyor ve oyuna yüzerek karaya çıkıp devam edebiliyorsunuz. Ta ki köpekbalığı gelip size midesine indirene kadar.

Yeni Dünyaları Keşfetmek

Oyuna 4 ana karakter ile başlıyorsunuz. Bu karakterlerin ana görevleri oduncu olmaları. E tabi oduncu olduğumuz için, kesilmesi gereken ağaçları kesiyor ve kereste fabrikasına götürüyoruz. İşte bu arada işimizi zorlaştıran bazı doğa olayları ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Mesela, aşırı derecede yağmur yağıyor ve işimizi zorlaştırıyor. Daha da kötüsü, yıldırım düşmesi.

İşte bu yıldırım düştüğü zaman yangın çıkıyor, gidiş yolumuz alev aldığı için önümüzü kapatıyor ve en kötüsü, az önce yaptığımız, saniyelerimizi harcadığımız güzelim köprüler alev alıyor. Peki ne yapacağız? Bu sefer imdadımıza su kuyuları yetişiyor. Kuyudan bir kova su çekip, alevin üzerine boca ediveriyoruz. Ve bir oh! çekiyoruz. Zorluk çıkaran zevat bununla da bitmiyor tabii. Korsanlar, maymunlar, ejderhalar…

Hepsi bize karşı pozisyon almış durumda. Bizim de yapacağımız tek şey, duruma göre strateji belirlemek oluyor.

İlk dünyamız Forest dünyası demiştim. Keşfe açık diğer dünyalar ise; Asia, Hawaii, Dino ve Ark. Her bölümde farklı stratejiler deniyor, farklı yollar bulmaya çalışıyoruz. Unutmayacağımız tek şey ise zamana karşı yarıştığımız. Bu arada oyunumuzda bir de Gallery kısmı var. Gallery’e girerek aldığınız yıldızlara ve puanlara göre, karakterimizi giydirebiliyoruz ve yeni dünyalara yelken açtıkça, ekibimize yeni karakterler ekleyebiliyoruz.

Bu karakterlerin hepsi birbirinden güzel tasarlanmışlar ve eğlenceliler. Şunu da eklemeliyim ki, her karakterin özellikleri aynı, yani artı bir yan özelliği yok. Karakter seçiminiz keyfinize kalmış, isterseniz her bölüm başlangıcında karakterinizi değiştirebiliyorsunuz.


İlginizi Çekebilir: Turkcell Game+Fiyatı, Oyunları ve Çıkış Tarihi


Peki Ya Co-op?

Evet oynuyoruz sevgili okur, hem de güle oynaya. Oyunun en eğlenceli kısmı bu zaten. Oyunu bitirdiğimde, açıkçası tekrar etmek için pek bir neden göremedim. Ancak, co-op modu bir harika. Bir de bu oyun için arkadaşlarınız var ise eğlenceli bir deneyim sizleri bekliyor demektir. Arkadaşlarınızla haritada, görevleri paylaşmanız, işleri çabucak halletmeniz, saniyelere karşı beraber yarışmanız, bölümü bitirdikten sonra ki o mutluluk hissi gerçekten harika.

Eğer oynayacak bir arkadaş bulamıyorsanız merak etmeyin çünkü oyunda ”quick match” seçeneği bulunmakta. Zaman zaman sol üst köşede hangi dünyada, kaç oyuncu istendiği şeklinde uyarı mesajları alabilirsiniz. Bu isteği onayladığınızda, dünyanın herhangi bir yerinden hiç tanımadığınız bir oyuncu ile yeni maceralara atılabilirsiniz.

Sona Doğru…

Oyunun güzel taraflarını saydık. Peki hiç mi kusuru yok. Grafikleri, kendi mizanseninde gerçekten iyi. Müzikleri harika. Oyunu deneyimlediğim zaman içerisinde, bir kaç defa çeşitli bug sorunlarıyla karşı karşıya kaldım. Bunun yanı sıra bitişik adaların yükseklik ve eğimi fark edilmediği için, çoğu yerde aşağıya düştüğüm de oldu. Bu durum benim için gerçekten sinir bozucuydu. Maalesef yapacağınız hatalar direkt oyunun dünyasını etkilemekte.

Karakterimi zıplatırken de sıkıntılar yaşadım. Ama bu sorunların zamanla gelecek güncellemelerle giderileceğini düşünüyorum. Lumberhill; eğleneceğiniz, zevkli ve heyecanlı saatler geçireceğiniz güzel bir oyun olmuş. Hele ki arkadaşlarınız ile oynarken tadından yenilmeyen, yaz tadında bir yapım olmuş diyebilirim. Peki siz Lumberhill İnceleme yazımız hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

İnceleme

Lumberhill

8 Puan

Oduncular görevlerini yapmaya çalışırken, doğanın onlara karşı savaşına şahit ol. Stratejini tek başına geliştir ya da ekibini kur. Lumberhill kesinlikle deneyimlemeye değer bir yapım.

ARTILAR

  • Harika Görseller
  • Müzikler
  • Co-op Oynanışı Çeşitlendiriyor
  • Karakterler Dünyaya Renk Katıyor

EKSİLER

  • Çeşitli Hatalar ve Çökme Sorunları
  • Yer Yer Mekanikler Çileden Çıkartabiliyor

Editörün Puanı

  • Editörün Puanı 8
Exit mobile version