Logitech ve Tencent, El Konsolu Geliştiriyorlar

Piyasaya yeni bir alternatif gelecek...

Logitech ve Tencent, El Konsolu Geliştiriyorlar

Twitter üzerinden yapılan duyuruyla, Logitech ve Tencent şirketlerinin bir el konsolu için işbirliğine gittikleri ortaya çıktı. Görünüşe göre pazar epey hareketlenecek. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Steam’de Geçen Haftanın En Çok Satanları: 25 – 31 Temmuz


Valve şirketinin, 2015 yılındaki başarısız Steam Machine denemesinden sonra, şansını Steam Deck ile ikinci kez denedi ve şimdiye kadar oldukça başarılı bir iş çıkarttığını söyleyebiliriz. Bu durum haliyle, sektördeki diğer büyük şirketlerin de dikkatini çekmiş durumda. Öyle ki yakın bir zaman önce Logitech ile Tencent, yeni bir el konsolu üretmek için işbirliğine gittiklerini duyurdular. Şimdilik sadece Logitech G Gaming Handheld olarak anılan cihazın, farklı bulut oyun hizmetlerini destekleyeceği ve bu yıl içerisinde satışa sunulmasının beklendiği söylenmiş.

Logitech ve Tencent, Bulut Tabanlı El Konsolu Üzerinde Çalışıyorlar

Steam Deck ve Switch kadar güçlü bir donanıma sahip olmayacağı söylenen cihaz ile ilgili olarak İsviçre menşeli şirketin sayfası üzerinden yayınlanan gönderide bahsedilenlere göre, kullanıcılar Cloud Gaming (Xbox) ve GeForce Now (NVIDIA) gibi servisler üzerinde bulunan son teknoloji oyunları oynayabilecekler. Haliyle bu da, uygun fiyatlı bir Logitech G Gaming Handheld ile karşılaşacağımızın işaretçisi olabilir.

Konuya ilişkin olarak Tencent Games Akıllı Çözümler Yenilik Laboratuvarı Genel Müdürü Daniel Wu, PC ve konsol oyun ekipmanı alanındaki liderliğinin Logitech G’yi dünya genelindeki oyunculara daha iyi oyun deneyimi sunma vizyonlarını gerçeğe döndürmelerinde yardımcı olması için ideal bir ortak konumuna getirdiğini söyledi. Logitech G Genel Müdürü Ujesh Desai ise, AAA oyunları hemen her yerde oynayabilme fikrinin kendisini son derece heyecanlandırdığını ve daha fazla şey gösterebilmek için sabırsızlandığını dile getirdi.

Bildiğiniz gibi taşınabilir oyun cihazları, hem 2017 yılında çıkan Switch hem de Şubat ayında satışa sunulan Steam Deck ile dikkate değer ölçüde büyümüş durumda. Logitech G Gaming Handheld yeni bir alternatif olacak iken, zamanla daha başka şirketlerin de bu pazara girmek çalışmalara başlayacaklarını tahmin edebiliriz.

Exit mobile version