Logitech’in El Konsolu Görüntüleri Sızdırıldı

El konsollarına güzel bir alternatif geliyor...

Logitech’in el konsolu ile ilgili ilk görüntüle sızdırıldı. Bu yıl içerisinde çıkacağı söylenen ve büyük bir merakla beklenen cihaz nasıl görünüyor? Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Logitech G Yeni Aurora Koleksiyonunu Tanıttı


Bu ayın başlarında Logitech ile Tencent tarafından yapılan duyuru ile bir el konsolunun geliştirilme aşamasında olduğunu öğrenmiştik. Logitech G Gaming Handheld olarak isimlendirilmiş olan cihazın Cloud Gaming (Xbox) ve GeForce Now (NVIDIA) gibi servisleri destekleyeceği, haliyle de bu servislerin üzerindeki son teknolojili oyunları oynayabileceğimiz söylenmişti.

Cihazın nasıl bir görünüme sahip olacağı konusunda resmi bir bilgilendirme yapılmamış olsa da, bugün gün içerisinde Evan Bass isimli Twitter kullanıcısı tarafından yapılan paylaşım ile cihazın ilk görüntüleri ortaya çıkmıştı. Her ne kadar İsviçre menşeli şirket elini mümkün olabildiğince çabuk tutup DMCA ile bahsi geçen görselleri kaldırtmış olsa da, daha hızlı davranan 9to5google sitesi ise tekrardan paylaşıma sundu.

logitech-yeni-el-konsolunun-goruntuleri

Logitech’in El Konsolu Nasıl Görünüyor?

Öncelikli olarak Google Play logosu ile cihazın bulut oyunlarına erişiminin yanı sıra, mobil oyunları da çalıştırabileceğini öğrenmiş olduk. Bildiğiniz gibi şirket, herhangi bir Android işletim sistemi desteğinden bahsetmemişti.

Google Play logosu dışında, GeForce Now, Steam, Google Chrome ve YouTube logolarını görebilmek de mümkün oluyor. Bunun yanı sıra, iki adet Xbox logosu da görebiliyoruz. Bir tanesi Xbox Cloud Gaming iken, diğeri de bir ihtimal Game Pass erişimi olabilir. Ne var ki bunun için şimdilik doğru bir tahminde bulunabilmek pek mümkün değil.

Sızan görüntülerden Logitech G Gaming Handheld’deki ekranın ne kadar büyük olduğu tam anlamıyla belli değil ancak bir görsel, sessize alma tuşuyla birlikte microSD kart genişletme yuvası olduğunu gösteriyor.

Logitech’in yeni el konsolu, Qualcomm’un yeni G3x işlemcisini ilk kullananlardan biri olabilir. Geçen yıl duyurulan yeni G3x işlemci, Steam Deck ve Switch benzeri el konsolları için tasarlandı ve en yeni mobil oyunları çalıştırabilen bir Adreno grafik işlemcisine sahip. Şu ana kadar sadece G3x’i çalıştıran ve 120 Hz’de çalışabilen 6.65 inç OLED ekranlı bir Razer geliştirici kiti cihazı görmüştük.

 

 

Exit mobile version