Like a Dragon 8 Duyuruldu, 2024’te Geliyor

Seri artık Yakuza olarak anılmayacak...

Like a Dragon 8 Duyuruldu, 2024'te Geliyor

2020 yılında çıkan Yakuza: Like a Dragon için devam niteliği taşıyan Like a Dragon 8, SEGA ve Ryu Ga Gotoku Studio tarafından resmen duyuruldu. Şimdilik net bir çıkış tarihi olmayan oyun için en az iki yıl beklememiz gerekecek. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: State of Play Yayınında Gösterilenler: 14 Eylül


Yeni Yakuza görüntüleri aslında Temmuz ayı içerisinde, beklenmedik bir şekilde sızdırılmıştı. Japon Karma Dövüş Sanatçısı Mikuru Asakura, sıradaki oyunun kadrosuna katılmak üzere SEGA Başkanı Haruki Satomi ve geliştirici stüdyo temsilcisi Masayoshi Yokoyama ile bir görüşme yapmıştı. Akabinde stüdyoyu bir tura çıkmış olan Asakura, bu esnada aldığı kaydı Youtube kanalı üzerinden yayınlayınca haliyle bizler de sıradaki Yakuza oyununa dair görüntüleri resmi duyuru öncesinde görme fırsatımız olmuştu.

Bugün ise beklenen duyuru geldi ve Like a Dragon 8, PC (Microsoft Store ve Steam), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series için duyuruldu. Şimdilik net bir tarih olmasa da, 2024 yılında satışa sunulacakmış. Elbette bir erteleme haberi ile karşılaşmazsak.

Ryu Ga Gotoku Studio bünyesinden çıkan gelmiş geçmiş en büyük oyun olacağı söylenen Like a Dragon 8, sizin de fark etmiş olduğunuz üzere artık ‘Yakuza’ olarak anılmayacak.

Bu defa Ichiban Kasuga ve Kazuma Kiryu ikilisini başrol koltuğuna oturtacak. Kiryu zaten bir önceki oyunda da karşımıza çıkmıştı. Haliyle bu oyunda da görünmesi şaşırtıcı olmadı. Ne var ki değişik saç stili ile dikkat çektiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Şimdilik hakkında pek fazla bir şey söylenmemiş olsa da, sıra tabanlı rol yapma oyunu türünden yola devam edileceğini biliyoruz. Diğer bir deyişle, artık eskiye bir geri dönüşün olmayacak. Zaten oyuncular da serinin bu yeni oynanış mekaniklerini de bir hayli sevmiş durumdalar. Bu da hem geliştirici hem de yayıncı için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu söyleyebiliriz.

Son olarak, bugün aynı zamanda Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name adıyla başka bir oyunun duyurusu daha gerçekleştirildi. PC (Microsoft Store ve Steam), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series için geliştiriliyor ve 2023 yılı içerisinde satışa sunulacak. Hikaye olarak, Kazuma Kiryu karakterinin Yakuza: The Song of Life ile Like a Dragon 8 arasındaki zaman zarfında başından nelerin geçtiği anlatılacak. Diğer bir deyişle, son oyuna giriş yapmadan önce Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name’i oynamak da gerekecek.

Exit mobile version