Görünüşe göre Life is Strange yaratıcısı Don’t Nod‘u finansal kriz bekliyor. Kepenk indirmenin günceme gelebileceği durumun detaylar haberimizde sizi bekliyor.
İlginizi Çekebilir: Sürpriz Gelişme: Birden Fazla XBOX Stüdyosu Kapanıyor Olabilir
Life is Strange Yaratıcısı Don’t Nod, Finansal Kriz ile Karşı Karşıya Kalabilir
Paris merkezli Don’t Nod Entertainment, 2008 yılında kurulmuştu. İlk oyunu Remember Me olmuşsa da büyük çıkışını 2015 yılındaki Life is Strange ile yapmıştı. Sonrasında ise Vampyr, Tell Me Why, Jusant, Banishers: Ghosts of New Eden ve Lost Records: Bloom & Rage ile karşımıza çıkmış iken güncel oyunu ise Nisan ayındaki Aphelion olmuştu.
Stüdyonun sıradaki projesi merak ediliyor olsa da görünüşe göre büyük bir sorun var. Gautoz tarafından fark edilen finansal rapor ortaya koyuyor ki finansal kriz kapıda ve Kasım ayına kadar mevcut gidişatta herhangi bir değişim yaşanmaz ise finansmandan yoksun kalabilir.

Rapora bakılır ise kasada, 10 milyon USD nakit kaldı. Fena bir miktar gibi görünmese de sıradaki projeler ve stüdyonun geleceği için güvenli bir liman olarak görünmüyor. Sıkıntıyı yaratan ise % 42 ile en büyük hissedar konumunda bulunan Tencent. Çin menşeli dev, hisse payını artırmak veya sıradaki projeyi finansa etmek fikrine sıcak bakmıyor.
Bildiğiniz gibi Aphelion ve Lost Records: Bloom & Rage, hedeflenen satış başarısını yakalayamadılar. Bunun Project P14 kod adlı yeni oyuna etkisi haliyle olumsuz olacak. Öyle ki kapsamının daraltılması ve planlanandan daha erken satışa sunulması gündeme geldi.
Fransız geliştiricinin Remember Me ile de zor bir dönemden geçtiğini biliyoruz, ama o zamandaki pazar koşulları ile bu zamandaki pazar koşulları arasında dağlar kadar fark var. Zaten son dönemde sıkça duyduğumuz stüdyo kapanmaları ile keyifler de kaçtı. Haliyle Don’t Nod için geleceğin nasıl şekilleneceği büyük bir merak konusu oldu.





