LEGO Üzerinde DOOM Oynadı!

Artık DOOM oynamak için konsol veya PC'ye ihtiyaç yok...

LEGO Üzerinde DOOM Oynadı!

Çılgın bir oyuncu LEGO üzerinde DOOM oynamayı başardı. Peki bu nasıl oldu? Biraz zahmetli oldu, ama netice olarak klasik oyununun oynanamayacağı yerin olmadığını da görmüş olduk. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Orijinal DOOM Işın İzleme Modu Etkileyici Görünüyor


1993 yılında çıkmış olan DOOM, yılların eskitemediği klasiklerden. id Software tarafından hem geliştirilmiş hem de yayınlanmış olan MS-DOS tabanlı oyun, önümüzdeki sene otuzuncu yaşını kutlayacak.

Aradan geçen zaman zarfında birçok farklı platform üzerinde karşımıza çıkmış olan orijinal DOOM, bu listeyi oyun dünyasındaki çılgın bireylerin marjinal deneyimleri sonucu olağandışı bir şekilde genişletmeye devam ediyor. Muhtemelen yakında sizinle “Çatal Üzerinde DOOM Oynadı!” başlıklı bir haber de paylaşabiliriz.

LEGO Üzerinde DOOM Oynanabiliyor

Bu haberimize konu olan ancient_james isimli Twitter kullanıcısı James Brown’ın akıllara zarar çalışması. Kendisi bir animatronik ve grafik programcısı olan Brown, ortaya koyduğu eserleri Mastodon ve Twitter hesabı üzerinde paylaşıyor iken, aynı zamanda birinci kişi bakış açısından oynanan oyunlara ve LEGO’ya bir hayli ilgili. Son eseri ise bir LEGO parçası üzerinde DOOM oynamak oldu.

Peki bu nasıl oldu? Detaylara indiğimizde, bahsi geçen LEGO parçasının içinde ARM Cortex Mo işlemcili STM32F030F4P6 devre kartı, 16K hafıza kartı ve 4K bellek var. Bunun üzerine bir de görüp görebileceğiniz en küçük, 0.42 inç (1.06 cm) ve 72×40 çözünürlüklü OLED ekranı ekleyin. Ne var ki James Brown tarafından söylenene göre, bu bir harici monitör görevi görüyormuş. Yani Python komutları ile titreme ve yeniden boyutlandırma yaparak PC eş akışı (streaming) ile görüntüyü, bahsi geçen minicik monitöre aktarıyormuş.

Sizin de gördüğünüz üzere, eski tip çevirmeli sabit telefon, hesap makinesi, araba, buzdolabı, doğum kontrol cihazı derken, şimdi de LEGO üzerinde DOOM oynamak mümkün oldu. Bakalım sırada ne var? Gelişmeleri takipte olacağız.

Exit mobile version