Lake İnceleme

Oregon eyaletindeki şirin Providence Oaks kasabası sizleri bekliyor!

İndie oyunların en sevdiğim yanı, hayal dünyalarını olabildiğince geniş tutmaları. Tabi bunu yaparken, karşıya vermek istediğiniz o dünyayı, en iyi şekilde yansıtmakta bir o kadar önemli. Life is Strange serisine olan benzerliğiyle dikkatleri üzerine çeken Lake çıkışını gerçekleştirdi. Peki Lake bizlere neler sunuyor? Lake inceleme yazımız yayında!


İlginizi Çekebilir: Far Cry 6 İnceleme 


Lake İnceleme

1986 yılındayız. karakterimiz Meredith, hayatımıza yeni girmeye başlayan bilgisayarların ön plana çıktığı, kurumsal şirketlerin yıldızlaşmaya başladığı şehir hayatına ve başarılı kariyerine bir süreliğine ara vermiştir. Bunun için memleketi olan Providence Oaks kasabasına gelir ve iki haftalığına posta dağıtım işine girer. Amacı; hem şehrin ön plana çıkan harika doğasında dinlenmek hem de eskiden tanıdığı insanlarla iletişime geçerek sosyal bir ortam oluşturmaktır. Peki bunu başarabilecek mi?

Oyunun ilk bölümünde patronumuz ile kısa bir konuşma yapıp, iki haftalığına tatile çıkmayı planladığımızı söylüyoruz. Bu işe gönüllü olmasa da izini alıyoruz ve, o gölüyle meşhur, şirin mi şirin halkıyla ve doğayla iç içe olan memleketimize geliyoruz. Posta dağıtım işine başlayacağımız için önce mektupların ve kargoların nasıl teslim edileceğini, kasabanın postacı amcasından öğreniyoruz. Zira işleri bize devredecek.

Elimizde küçük bir kasaba haritası ve görev listesiyle kapı kapı dolaşıp, başlıyoruz mektup ve kargoları dağıtmaya. Tabi bunu yapmak için posta arabasını kullanıyoruz. Yolda ilerlerken bir yere çarpmamak için heyecan yapmanıza gerek yok, zira eve bindirseniz de karşıdan gelen araçlara da çarpsanız hiç bir şey olmuyor. Bir Allah’ın kulu da çıkıp ‘Kardeşim önüne baksana!’ demiyor. Zira çok şirin bir halkı olduğunu önceden belirtmiştim.

Efendim, hikayemizde boş vakitlerimiz hafta sonu oluyor. Ha! işte sosyalleşmeye burada başlıyoruz. Meridith’in eski arkadaşları ile önceki hikayelerini harmanlıyoruz, ya da işimizle ilgili olarak tanıştığımız müşterilerin zaaflarını yakaladığımız zaman akşam mesai çıkışı bu insanlar ile buluşarak değişik aktiviteler eşliğinde daha yakından sosyalleşebiliyoruz. Bu insanlarla sosyalleşmek ise, onlarla derin bağ kurmayı ve konuşma seçeneğimize kalıyor.  Bu da bizim ‘role play’ yeteneğimizde gizli. Bu yeteneklerimizle oyunun birden fazla sonunun olduğunu ayrıca belirtmekte fayda var.

Postacı Simülasyonu

Şehirde ki yaşayan NPC’ler yok denecek kadar az. Posta dağıtıp iletişime geçtiğimiz kişiler olmasa, hayalet kasabası diyebilirim. Postacı simülasyonu demek daha güzel olurmuş aslında, hatta bu yönde geliştirilmesi bile mümkün. Yapımcılar, Telltale Games tarzı grafiklere yönelmişler, o pastelimsi renkleri kullanarak tanıdığımız bir görselliğe oturtmak istemişler hikayeye ama tam olmamış.

Türünün bir örneğini The Walking Dead klasiğinde gördüğümüz için, örnek alınandan çok geride kalmış Lake. Yani bu hikayede bir şeyler eksik gibi. Mesela hikayenin içine bir kaç mekanik eklenebilse daha da iyi bir iş çıkabilirmiş ortaya. Örnek vermek gerekirse, bir şeyleri topla ve birleştir tarzı gibi. Oyunun müziklerine gelince hikayeyi kurtarıyor diyebilirim. Sizi alıp o kasabaya doğru yolculuğa çıkarabiliyor.

Oyunun Türkçe eklentisi ile gelmesine ise, gerçekten çok sevindiğimi söyleyebilirim. Benim için en artı puanlardan bir tanesi. Verdiğiniz yanıtlara göre final sahnesinin değişmesi, insanlarla derin bağlar kurduğunuzda her karakterin ayrı bir profil çizmesi, günümüze göndermeler yapması, aşk hikayeleri… Hepsi çok iyi yedirilmiş hikayeye. Bu türe ilgisi olanların dikkatini çekecektir ama sevmeyenleri ise, zaten uzak duracağına emin olduğum bir oyun Lake.

Oyunu PC üzerinden deneyimleyecek olan takipçilerimizin aşağıda yer alan sistem gereksinimlerini dikkate almalarını öneririz.

Minimum Sistem Gereksinimleri:

Önerilen Sistem Gereksinimleri:

Peki siz Lake hakkında ne düşünüyorsunuz? Oyunu deneyimleme şansına eriştiniz mi? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar sekmesinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

İnceleme

Lake

6 Puan

Oyun türüne yeni başlayacaklar için biçilmiş kaftan. Günümüzün hızlı oyunlarından başınız döndüyse, sakin bir köşede dinlenmek isterseniz, Lake buralarda olacak.

ARTILAR

  • Hikayeye Uygun Müzikler
  • Farklı Final Sahneleri
  • İnsan İlişkilerinin Önemini Güzel Vurgulaması
  • Türkçe Dil Desteği

EKSİLER

  • Grafikler Vasat
  • Hayalet Kasaba Hissi
  • Tekrara Düşmesi
  • Mekanikler Bayatlamış Hissiyatı Veriyor

Editörün Puanı

  • Editörün Puanı 6
Exit mobile version